MűhelyPRN 54.: Audi A8 3 millióért, hibák 4 millióért

Elég mély a zsebed? Biztosan? Akkor akár neked is lehet tizennégy éves Audi A8 4,2 TDI-d közel 400 ezer kilométerrel és rengeteg kisebb-nagyobb hibával. A MűhelyPRN legújabb epizódjából kiderül, miért ilyen olcsók manapság a második generációs A8-ak.

Letöltés

Megtekintés
249,356

Megjegyzés

 • A Totálkár kártörténeti ellenőrzőrendszerrel az utóbbi húsz év magyarországi biztosítóktól, kárszakértőktől és javítműhelyektől származó javítási kalkulációs adataiból kereshetsz. A rendszer használata ingyenes, ha az alvázszám megadásával nem talál semmit az autóról, ha viszont igen, autónként 3990 forintba kerül a lekérdezés. Kattints ide és már írhatod is az ellenőrzésre szánt autó alvázszámát: bit.ly/totalkar_yt

  Totalcar.huTotalcar.hu2 hónapja
  • @Henrik Gara "egy 2018 februárban kifizetett 1.7 M Ft-os kár nem látszik a rendszerben egy 4 éve itthon futó autónál" Bizonyára nem 100%-os a dolog, tehát nem azt jelenti, hogy ha nincs róla adat, akkor nem sérült. Értem, hogy a te példádban nem erről van szó, de lehet akár házi kókány is, amit a szomszéd Józsi bácsi gányolt meg zsebbe fizetve, annak se lesz hivatalos nyoma sehol. De arra jó lehet hogy ha megnézed és kijön valami, akkor már tudod, hogy sérült volt.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
  • @Sam HUproject Ezért is mondom, hogy amíg ez a rendszer így működik, nem hogy pénzt nem lenne szabad kérni érte, de még reklámozni se kellene ennyiszer. És ennek ellenére futtatják mindenhol.

   Henrik GaraHenrik GaraHónapja
  • Nekem meg azt írta van kártörténet pedig nincs. 0 km-es autó szalonból, csak az enyém volt, sosem volt rá kár számolva, a biztosító is ugyan az mióta meg van. Jelzett időpontban szerviz környékén se járt még olajcserére sem.

   Sam YoutubeSam YoutubeHónapja
  • @Bé vra Oké szamár, akkor szenvedj, a többiek meg hadd nevessenek egy jót a kommentjeiden. :-)))))))))

   Henrik GaraHenrik GaraHónapja
  • Henrik Gara Nagyobb a baj a toronyban mint gondoltam :))) de legyen neked igazad! Tudod okos enged, szamár szenved.

   Bé vraBé vraHónapja
 • "Nagyon rosszak pl a 3 literes TDI-k" nagyon képben van a srác, a legjobb motort fikázza le a legroszabban ülve... :DDDDD

  Dániel SzakácsDániel SzakácsNapja
 • Gyerekkori álmom volt megdugni Palvin Barbit...amikor 50 éves volt sikerült is. mission accomplished

  Bolsi BaszoBolsi Baszo3 napja
 • Minden kimondott "olajpára" után, igyunk meg egy felest.

  Dr. Barry BassBoxDr. Barry BassBox4 napja
 • Lassan megvan az anyag a "Magyarország madarai" című könyv második kötetéhez.

  z nez ne8 napja
 • Egy biztos,ezekből a fostalicskákból sosem lesz veteránautó.Nincs semmilyen minőség semelyik alkatrészen.Ezek tiz év után olvasztás,ez a sorsuk.

  István TúriIstván Túri9 napja
 • Lehúzók!!!!!!Mit akartok???Zsir uj kocsit?Használtautó vazze....nekem egy Volvo 2.4 benzin van 600.000-el es ha megfő megy a bontóba...aztan jon a kovetkezo volvo 2.4 aztan a kovetkezo es igy tovabb.biztos h ezeknek egy vasat se loknék a zsbukbe.4 millarol beszelnek meg 900.000 ft-os alkatrész...hagyjad má!!!!!46% kedvezményetek van mindenbol olajbol 30%Szoval a 900000 ftos alkatreszt beszerzitek 450 ert es még a munkadíj!!!!de hulye a magyar!!!!soha nem vinném ezekhez az okostojasokhoz a kocsimat!!!!lehúzók!!!!!a 4milliobol kettő megy a zsebbe!!!kik vagytok ti???!!!!szégyen

  Zoltan KatonaZoltan Katona10 napja
  • "a 4milliobol kettő megy a zsebbe" Ilyen egy prémium autó. "a 900000 ftos alkatreszt beszerzitek 450 ert es még a munkadíj" Nem kötelező oda menni. Aki drágállja, az kereseen olcsóbb szervizt, vagy szerezze be saját maga és cserélje ki saját maga. Meg a műsor is ilyen, ez egy show: szörnyűlködjön a sok hülye, hogy milyen sz.rt vett és mennyire sokba kerül a javítás. Ami árakat itt bemondanak, kis műhelyben el lehet osztani 2-vel, esetleg 3-mal. (Főképp, számla és garancia nélkül, csak ugye akkor bármit sz.rul csináltak meg, a te zsebednek kell állnia.)

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Több ember el van ájulva a négykarikás, a kék-fehér és a három ágú csillagos logos német autóktól... mer' az milyen menő már, ha olyanba ülhet.... de nem értem... ha tudom, hogy egy rakás, rozsdás vas az egész akkor minek veszem meg... Igen értem én, hogy gyerekkori álma volt... és hát az milyen jó amikor beteljesül... nekem is sok álmom valóra vált már... sőt volt olyan is amiről nem is álmodtam és egyszer csak az ölembe hullt... de volt olyan is amiről le kellett mondanom.... Ha már autó... saját tapasztalatból mondom, hogy akárhogy ekézik a Suzukit... a világ egyik legmegbízhatóbb autója... egy igazi igás ló... tankolni kell bele... ami tönkremegy cserélni... és megy... nem esik szét havonta... nem csillagászati a fenntartása... Most 16 éves az autónk és max 400 ezret kellett ezalatt az idő alatt szervizre költenem... ez a nem mindegy.

  Pákozdi AttilaPákozdi Attila15 napja
  • @Burkus Kiraly "Minden más esetben pénztemető..." Minden autóval így van. Csak az a kérdés, hogy mennyit buksz rajta. Értelemszerűen egy drága autón többet. Max. az OT-s kategóriában vagy valami nagyon ritka autónál fordul elő, hogy mondjuk 5 év múlva többért tudod eladni, mint amennyiért vetted és amennyit költöttél rá és/vagy dolgoztál rajta időközben.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik5 napja
  • "Most 16 éves az autónk és max 400 ezret kellett ezalatt az idő alatt szervizre költenem" Mondjuk ez inkább a km-től függ. De egyébként igaz, nincs sok gond velük (mondjuk a legtöbb autóval nincs gond, ha karban van tartva), és amikor van is, kabátgombokból lehet javítani. Meg karbantartani.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Ezt is csak használják...javítani nem,max kókányolni,de ez itt most sokban lesz :) add el a francba ha nem akarod magad anyagi csődbe vinni,ez egy mutatós szarkupac.

  andor eperjesiandor eperjesi17 napja
 • Azért azt ne felejtsük el, hogy ez a végösszeg teljes árú alkatrészekkel értendő, gondolom viszonylag magas órabérrel kombinálva. A legtöbb szerelő (legalábbis itt vidéken) nem teljes áron adja az alakatreszt az ügyfeleknek ( nyilván nem full kedvezményes áron), így azert jocskán valtozik majd az összeg. Ha meg esetleges néhány dolgot maga csinál meg, esetleg féláron tud szerezni alkatrészt, akkor pláne.

  Ádám TamasicsÁdám Tamasics19 napja
  • "Ha meg esetleges néhány dolgot maga csinál meg, esetleg féláron tud szerezni alkatrészt, akkor pláne." Ja, akkor máris nem 4 milliót kell költeni a 2 milliót se érő autóra, csak 2-t, vagy 2.5-öt. A probléma oka az, hogy ezek sok év alatt összegyűlt dolgok. Az előző tulajok nem javítatták ki, nem költöttek rá, azt mind az új tulajnak kell. Ha rendbe akarja hozni. De lehet nem is akarja, látod, a légrukóat se állítatta be. A kompresszort kicseréltette, mert már nagyon muszáj lehetett, a rugókat meg úgy hagyták.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Tesó legyen mindig nálad 1-2 milla ha ne talán elromlik a luxi audiba valami.... 👌😁

  Levente LamosLevente Lamos19 napja
 • Autó vásárlás előtt állunk. Szerintetek egy 2011-es A5 3.2 szívó benzines mennyire megbízható? Van esetleg amire jobban oda kell figyelni? Előre köszönöm.

  Dániel VargaDániel Varga20 napja
  • @Burkus Kiraly "Mi a fasznak veszel 9 éves A5-t? :D" Biztos neki is egyerekkori álma :-D Én se értem, miért jó egy olyan autót venni, amire jó esetben csak az árának kis/közepes részét kell majd rákölteni a következő 10 évben, rossz esetben meg ki tudja. Mint ugyanannyi pénzből egy olyat, amire kopóalkatrészeken kívül semmit. De nem vagyunk egyformák.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik5 napja
  • "Szerintetek egy ... mennyire megbízható?" A pont helyére bármilyen autót írhatnál. Legfőképp attól függ, hogy az eddig tulajodnosok mennyire tartották karban. A világ legmegbízhatóbb autójára is rákölthetsz egy talicska pénzt, ha leélték, legyilkolták, lerúgták, és nem költöttek rá. 9 év alatt ki tudja, mennyire volt hozzá jó a gazdája. Látatlanban nem lehet megmondani, hogy megbízható-e egy autó.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Erőteljesen cáfolni tudom a legtöbb véleményt ami a fenntarthatóságot illeti a filmben! Nekem a sokat szidott és kritizált Bangle LCI lett a vágyam! Rettegtem tőle, mert az idióta vélemények amiket hallottam, olvastam negatív irányba tolták az érzéseimet egy ilyen autó felé! A végén már azt hittem, ezek annyira szarok hogy éjszakánként akkutöltőn pihiznek, mert a rengeteg megbízhatatlan elektronika lemeríti az elemet... Persze hogy 45d volt az álmom! De azért a józan ész segített, mire is kell? Hogyan akarom használni? Mennyit tudok rá költeni? Mennyit akarok rá költeni? Mivel már nem akarok gyorsulgatni, G erőkkel kanyarokat bevenni, azt gondoltam jó a nagy autó, inkább a nyugalom és a kényelem fontos! A 30d az ideális! Benzines szóba sem jöhet, mert ez minden napi igásló, nem találkozókra járós sokadik alig használt darab lesz. 45d Turbó hiba általában az elektronika meghibásodása miatt jön, amit nem lehet javítani, ezért ott is 450000Ft/db. Nincs, vagyis, akkor még nem volt utángyártott, csak gyári. Két légtömegmérő, 8db porlasztó, stb.stb.stb. Elengedtem, valóban nem az én kategóriám, ráadásul a plusz nyomatékot csak ritkán tudnám kiszedni, mert borzasztó minőségű utakon használom! Az alapvető gyári ostoba hibákra mentem rá! Vezérlés, főtengely csapágyazás, ezek a legfontosabbak! Kimondottan sok kilométeres kocsit kutattam, amin kijött már minden ilyen baromság! Az a lényeg hogy időben cseréljék, akkor nem szopat le! Számlákkal igazolta az agyontetovált eladó, pár apróság nem működött, fojtószelep, nagy kaland, kiszedtem, leütöttem a fedelet róla, megláttam hogy egy olvadás van egy átvezetőn, megforrasztottam, visszaraktam a fedelet, kitöröltem a hibakódot és már működ is! Csomagtér nyitás...Csak kézzel nyílik, mert az összes ilyen autónyitó rendszernél a munkahenger elfossa magát a nagy külső hő terhelés miatt, amit a karosszéria átvesz és befelé szépen át is ad szerencsétlen karmantyúnak és a szép piros olaj ráfolyik a Logic7 és a Navi olvasóra. Na puff neki! Legyártatni nem lehet, vagyis, kb. pont annyiért faragnak egyet mint amiért az újat megveszem. Futómű, gumik. 19" méret. Neten vettem Pirreliket, csak türelmesnek kellett lenni! Vadi újak, erre azért vétek használtat tenni. Stabi karok, összekötők. Elvittem ahhoz a szerelőhöz akiben bízom, megnézettem mindent, ami rossz, írja fel! Megrendeltem, naná hogy nem teljes áron és aknára állva, szépen, saját magam kicseréltem két óra alatt, úgy, hogy sosem csináltam még olyat...Automata váltóhoz megvettem a gyári felújított nyomaték konvertert a ZF hazai egyik képviseletétől, hozzá a szűrőt, olajat és a Mechatronic feletti gumikat, amiket ha lesz idő, kedv, erő, akkor saját magunk kicserélünk. Szerintem, ha elkerüli az ember az ostobákat, a lenyúlós majmokat, akkor lehet élni ilyen szarokkal is boldogan! A legjobb kocsi a céges! Nem a kis vagy a nagy köbcentis... Porlasztó mindegyikben egyszer csere érett lesz, mindegy mi a neve, Ford, Peugeot, vagy akár Suzuki. Kb. ugyan annyiért újítják fel, persze függ az évjárat, meg hogy Piezzo-s vagy nem... Én sokkal inkább rühelem a bodzásokat, mikor bármelyik prémium márkába beletespednek, basznak olajakat cserélni, kilyukad, leszakad a kipufogó, nem tudják hány kilósak és azt hiszik tőlük süt a Nap! Ez az ember szereti amit vett, mint mondta, meg is fogja csinálni a dolgokat rajt, nem számít hogy mibe kerül, mert ez volt az álma! Ja a csávó aki írta hogy rettegve mész vele bárhova hogy mi romlik el: Ez a sok ostoba, hozzá nem értő embertől származó bélyeg, én is így álltam hozzá, de két év és 400000km benne lévő valós futástáv tükrében, bárhova el merek vele indulni. Nem várt dolgok pedig jöhetnek bármin ami nem új! Főtengely ékszíjtárcsa gumi szakadás, vízpumpa ház repedés, termosztát repedés, üzemanyag szivattyú miatti mozgásképtelenség, vagy nagyjából bármi, de ez mind cserélendő dolog, sokkal inkább erre költök mint egy havi cigaretta készletre, vagy alkoholra. Én is tudom, Skoda Octavia, szuper jó autó! Az egy minden tekintetben optimális döntés! De én egyszerűen nem akarok olyannal autózni, mert azt a kevés időt amit nem a munkahelyemen robotolok, az álmaim kis világában, hátradőlve, kényelemben, nagyobb térben akarom eltölteni! A legszebb nőnek is van hibája! Ha elviselhetetlen, hiába akarsz vele élni, megkeseríti a mindennapjaid! Ráadásul, ami egyik nap még jó neki, következő napra virradóan felháborítja! Ha van egy ilyen autód, bedobálod a ruháid és a szekrényt is és magad mögött hagyod!!! :-)

  bmw520dsbmw520ds21 napja
 • 11literes fogyasztasnal mi a szar ertelme van egy TDI-nek?🤷

  Szilveszter JámborSzilveszter Jámbor22 napja
 • Akkor is gyönyörű ez az autó 💕

  W. M.W. M.27 napja
 • Én azt javasolnám a tulajnak, hogy ne adja fel, ne hallgasson a negatív kommentekre. Itt a megvalósult álom, nem szabad az első akadálynál meghátrálni, amúgy is innen szép nyerni... Ha elég kitartó, pár évtized múlva megkoronázhatja az autóját egy OT- s rendszámmal. Akkor majd nézhet mindenki. :)

  LászlóLászló27 napja
 • csicska kivenehdt kuverosok szoktak ilyent venni meg a suttyo romak aztan a kuton tankollnak bele 2000 er...igaz most olcsobb az uzemanyag mehet bele 3000 er :D

  Mr. WhiteMr. WhiteHónapja
  • "a kuton tankollnak bele 2000 er...igaz most olcsobb az uzemanyag mehet bele 3000 er" Ööö. Nem inkább 2000-ért mehet bele több?

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • A portára sem engednék be egy ilyen szart. Ugyanezt mondtam volna a videó megtekintése előtt is. A luxusautó milliomosoknak való, újonnan, hogy aztán maximum 5-6 év múlva továbbadják valami szerencsétlennek. Ez a “nincs pénzem de kell a luxus életérzés”, csak egy szánalommal vegyes mosolyt csal a szám sarkára. Azért dolgozni, hajtani, hogy fenntartsak egy ilyen pénznyelő szarkupacot, szerintem totál hülyeség. Persze tőlem mindenki úgy hülye ahogy lenni akar, amíg másnak nem árt vele, szóval hajrá! Éljenek az anyagi javak és a fogyasztói társadalom!

  AxeloonAxeloonHónapja
 • Hát ez az autó akkora szopacs hogy még kovinak is fel keltette a figyelmét. Ilyen szopást még ő sem tud rendezni :D

  Neo CsatornájaNeo CsatornájaHónapja
 • Mennyinél szabályozz a motor ?(csak kìvàncsiságbòl)

  Attila SzabóAttila SzabóHónapja
 • de akkoris nem 1000 KOBCENTIS SKODÁVAL JÁR :D :D

  AMStormAMStormHónapja
 • Én drukkolok a tulajnak. A bekattanást nem lehet sem megmagyarázni sem racionális érvekkel elnyomni, ha megteheti hát engedjen neki teret. Virágozzon minden virág. Látszik, hogy nem egy telepi hülyegyerek aki felhívta a providentet, hogy aztán az utolsó pénzén a lelkét is eladva verethessen káposztásmegyeren. Miért kéne mindenkinek golfot venni mert biztos az a tuti, meg ha jó autó kell akkor vegyél corollát, ennyi pénzért ezt kéne azt kéne... én is megvenném a saját álmom, ha meglesz tudom belemegy a világ összes pénze, az összes benzinje és én leszek a hülye aki a pénzét nem 1,9tdi golfra költötte a maradékot meg szürke ruhákra. De leszarom.

  WikWikHónapja
  • @Wik "olyan nincs - főleg autotémában- , hogy az okos más hibájából tanul." Dehogynem. Ha látod, hogy ki mivel sz.pott, azt elkerülheted. Aztán lehet igazad van, mert eleve nem voltam ilyen kivagyi, hogy nekem régi luxusautó kell, hogy mutathassan, hogy azzal járok. Lehet akinek ilyen hajlamai vannak, az meg nem lesz okosabb a más hülyeségétől.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
  • @Gábor Lukácsik olyan nincs - főleg autotémában- , hogy az okos más hibájából tanul. Max nem vesz az ember petárdát a szájába, vagy dug a seggébe, ha már látott olyat.

   WikWik10 napja
  • @Wik "Az okos a saját hibájából tanul, a hülye abból sem" Lehet így is mondani. De inkább: az okos a más hibájából tanul, a hülye a sajátjából sem. "van e értelme hobbyautóba pénzt pumpálni" Nem ez a lényeg. Nekem is van hobbim, meg másnak is, és az is pénzbe kerül. Hanem bepalizták, vett egy lerúgott vackot. Az elején azzal kezdi, hogy nem tud hibájáról, egy évig kereste, mire talált egy ilyen jó állapotút, mert sok a leharcolt autó. Ehhez képest, ha elosztjuk az itt mondott számlát, akkor is egy hétjegyű összeg jön ki.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
  • @Gábor Lukácsik valamennyire egyetértek. A golf alatt az abszolút racionalitást értettem, írhattam volna Skoda rapidot vagy Dacia lodgyt is... Napi használatra picit átgondolva valóban nem egy egyértelmű pénznyelőt választanék álom ide vagy oda. A srác nekem nem is annyira hanyagnak mint inkább abszolút hozzá nem értőnek tűnik, valszeg nem látja az összefüggést milyen javitandó tétel milyen egyebeket von maga után. Egyébként bármikor felmerül az emberben hogy van e értelme hobbyautóba pénzt pumpálni a válasz egyértelműen nem. Soha nincs vége a pénzégetésnek és sokkal kevesebb az élményautásra fordítható idő mint amennyit alatta kell feküdni, a motortérbe hajolni, vagy a neten böngészni, várni, okoskodni, benne ülve meg zajokat figyelgetni stb... Ez ilyen. Az okos a saját hibájából tanul, a hülye abból sem :)

   WikWikHónapja
  • "Miért kéne mindenkinek golfot venni" Nem kell mindenkinek golfot venni. "én is megvenném a saját álmom, ha meglesz tudom belemegy a világ összes pénze" Ha van rá lé, akkor nyugodtan. Tőlem akár köteg 100 euróssal gyújthatsz cigarettára, ha az okoz örömet. Itt se azért nézik hülyének, mert az álmát megvette racionális érvek mentén indokolatlanul sok pénzt költve rá. Főképp, ha van miből. Hanem mert nem várta meg, amíg lesz rá pénz és vehet egy normálisabb álmot, hanem vett egy lerúgott régi autót, amire locsolni kell a pénzt (még ha itt a műsorban bemondott árak durván túlzóak is). Igazából költeni se akar rá, látod, mittudomén, egy szilentet nem cseréltetett ki 6 vagy 8 vagy mennyi hónap alatt, csak a nagyon muszáj dolgokat. Légrugók kompresszorát kicseréltette, amikor már nagyon kellett, de be nem kalibráltatta. Nem arról van szó, hogy van egy álmom és minden pénzt megér, hanem van egy álmom, és van rá egy eleve nagyon kevés keret. Akkor meg érdemes inkább vagy tovább gyűjteni, vagy meggondolni, hogy valóban akarom-e én ezt, valóban akkora örömet fog okozni, hogy megéri ennyi pénzt belelocsolni, amennyibe a fenntartás, javítás kerülhet. Aztán persze lehet az jön ki a gondolkodás végén, hogy igen, nekem ez kell mindenáron. De legtöbbször az ember, csak azt hiszi, hogy akarja.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • A luxustól ez messze van.

  Mrangeles100Mrangeles100Hónapja
 • Ahány karika van az autón emblèmakènt annyi 0 van az árba èpítve

  Gergely VirágGergely VirágHónapja
 • Mindegy ...csak a ködfényzáró működjön 😄

  István RáczIstván RáczHónapja
 • akinek majomra van pénze annak legyen banánra is

  Watch This IdiotWatch This IdiotHónapja
 • összegezzük, vett egy 3milláét egy hulladékot ami ebben az állapotában 1,6-1,9milláért alkatrésznek jó, "hozzámerek nyúlni" vagyis spúr vagy szerelőhöz vinni és emiatt inkább otthon "mókolod" a turbók véreznek az olaj minden létező ponton szivárog a lengőkar nem rögzített(közbiztonsági szabályzat szerint ez bukta), a szűrők kilettek a helyükről flexelve és megvan oldva a részecske szűrős probléma, elektronikailag szétvan esve a kocsi mikrozárlatokból lesz majd szép tűz....a kormányszervó szar emiatt egy kanyarba majd szépen megáll és letarol valakit szemből....gratulálok fiam, ügyes vagy....lehet ha hazait kerestél volna és nem németből hozatod jobban jársz...

  Seishin HUNSeishin HUNHónapja
 • 3 millióért egy fostalicska......

  István KunkliIstván KunkliHónapja
 • 11 liter fogyasztás gázolajból?????? Beszarás.... Szerinted az rendben van???? 1.6 szivobenzin 7-8 liter max....

  István KunkliIstván KunkliHónapja
  • "Szerinted az rendben van???? 1.6 szivobenzin 7-8 liter max...." Nem attól függ, hanem az autó tömegétől is (meg a vezetési stílustól is), azért ez egy 1800 kg-s autó. Dupla annyi energiába kerül bárhova elvinni, mint egy 900 kg-os autót. Jó, a légellenellás nem dupla, sík úton azért nem fogyaszt kétszer annyit, de ha van egy emelkedő, már ott van a fogyasztás.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Ha már luxusra vágyott, miért nem vett Lexust?..Több maradt volna a zsebében

  J. Tibor NagyJ. Tibor NagyHónapja
 • 11 liter városban. Mondom mi? TDI, két turboval városba? Az finom lesz.

  G. K.G. K.Hónapja
 • Ha valakinek nincs annyi esze, hogy az átvizsgálás előtt óvatosan fogalmazzon, az megérdemli, ha szívják a vérét a kommentekben... Bármilyen fullos és tutira jó állapotú autóval mennék, akkor sem arcoskodnék előre, mert az nagy pofára esést eredményezhet... Lásd fent :D

  Viktor VörösViktor VörösHónapja
  • "Bármilyen fullos és tutira jó állapotú autóval mennék, akkor sem arcoskodnék előre, mert az nagy pofára esést eredményezhet" Ja. Én azt mondtam volna, hogy a világ legszarabb autója, ezen minden cserélni és javítani kell. A végén úgy jövök ki, hogy hát, mit akar ez ennyi idős autóval, alig van pár baja :-D

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Hová lett a régi főnök?

  neozeo25neozeo25Hónapja
 • "Jó kocsi is lenne, ha nem lenne szar." Ezen besírtam... :D :D :D

  BolygóhollandiBolygóhollandiHónapja
 • "Egy ilyen A8-at el kell bontani" Neeeem...inkább fel kell gyújtani... akkor kevesebből megúszod... 7 millióból már egész jó autót lehet venni...de ha az utak császára akar lenni a dolgozó, (gyermekkori álom stb.) azt ám meg kell fizetni😉

  Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
 • 14 éves diesel A8.Pfffffffff

  Balázs AntoniBalázs AntoniHónapja
 • Mit rimánkodtok. Ami hiba van rajta azzal elmegy bőven még sokat . Ennyi :-) Egyszer élünk.

  Zsuzsa KovacsicsZsuzsa KovacsicsHónapja
  • "Ami hiba van rajta azzal elmegy bőven még sokat." Ja, az eddigi tulajok is így voltak vele. Annak lesz gáz, akinél majd nem megy tovább, ezért kell gyorsan továbbadni egy másik baleknak.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Van egy kis baj csóri tolhatja bele a cipit.

  Sandor DobsaSandor DobsaHónapja
 • Hát a tulaj helyében kitakartattam volna az arcom... Ezzel a kocsival....

  Ádám TomaÁdám TomaHónapja
 • Az álmokat pedig meg kell valósítani! Sok problémát egy kis utánajárással töredékéből ki lehet javítani. Hajrá!

  Revan DarthRevan DarthHónapja
 • Szegény tulaj ,jól ráfaragott a nagy álommal :( ezek után el sem tudja adni. Rákölteni is marhaság :( teljesen gazdaságtalanná vált az egész :( NEm járta körbe az auó rákfenéit.Gondolom senkit nem kérdezett körbe miért ne vegye ezt ,hiába az álma :(

  Krisztian KeresztesKrisztian KeresztesHónapja
  • "Gondolom senkit nem kérdezett körbe miért ne vegye ezt ,hiába az álma " Ehhez képest úgy kezdődött a videó, hogy egy évig kereste, mire ezt megatlálta, mert sok a lerúgott A8-as.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
 • Azért nem kell mindent készpénznek venni a számok terén. Adott helyen nekem is adtak már 1,2 millás ajánlatot egy kb. 400-as javításra, amit nem én csináltam meg, hanem egy másik szerviz. :)

  THE AGROPANDATHE AGROPANDAHónapja
 • Új ez még mindig😀

  Ferenc SzénásiFerenc SzénásiHónapja
 • Nagyon értékes infok. Gyönyörű autó és a megszállottak meg is veszik, nem csodálom. Nekem most már elektromos autóm van ott ezek a költségek többsége nem létezik (pl. ikerturbó felújítás 930 000 Ft-ért vagy kipufogócsere stb.) a fék sem igazán kopik a visszatáplálás miatt.

  Mr ContrapunctMr ContrapunctHónapja
  • @Mr Contrapunct Persze, vannak 50 éves autók is. De egy idő múlva nem éri meg 2-3 évente lakatolásra költeni az autó piaci értékét, egyik évben küszöböket csináltatod egy 20 éves kint tartott szuzukin, következő évben a kerékdobokat, közben az alja is el van rohadva. Aztán ér az egész 50e/100e ft-ot. Inkább vesz az ember egy fiatalabb járgányt, ami előreláthatólag kibír még mondjuk 5 évet lakatolás nélkül.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
  • @Gábor Lukácsik Ebben igazad van, én ameddig csak lehet használtam a kocsijaim, nem szeretem a fogyasztói társadalom mértéktelen pocsékolását (ezért veszünk pl. műanyag flakonos tusfürdők helyett papírcsomagolású szappant). Egyszer egy karosszérialakatost megkérdeztem, meddig lehet egy kocsit toldozni-foldozni, hegesztgetni. Azt mondta hogy szinte a végtelenségig. Úgyhogy csakugyan hozzáállás kérdése a dolog.

   Mr ContrapunctMr ContrapunctHónapja
  • @Mr Contrapunct Igen, az tény, hogy a villanymotor szervize olcsóbb. A kopóalkatrész benne két csapágy, a többi részt elméletileg nem kell cserélni soha. De a belsőégésű autókat sem azért dobják ki jellemzően, mert a motor tönkerement volna. Inkább a kasztni rohad el; tőlünk nyugatabbra meg ráunnak, fogyasztói társadalom, nem nagyon használnak 15 éves autókat.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
  • @Gábor Lukácsik Igazad van, fiatalkorában erre az Audira sem kellett költeni. Azonban hogy árnyaltabbá tegyük a dolgot: az elektromos autóban nincs sebváltó, kuplung, részecskeszűrő, katalizátor, kipufogó, üzemnyagpumpa, vízpumpa, olajpumpa, szelepek a szimeringekkel, dugattyú, hengerfej a tömítéssel, generátor a maga részegységeivel (diódahíd, fesszabályzó, generátorcsapágy, ékszíj, generátorház - ezeket mind kellett javíttatnom a régi kocsimban), olajcsere, turbó/befecskendező, gyújtáselosztó a kábelekkel.........ezeket előbb utóbb cserélni/javítani kell és összeadva brutál költségre rúg. Az akkucsere valóban drága az elektromosban, de már 40%-al olcsóbb mint 2013-ban, úgyhogy valószínűleg a költségek így is sokkal alatta maradnak a belsőégésűeknek és azért az akku kapacitás sem esik olyan gyorsan. Itt Norvégiában nagyon sok töltő van, úgyhogy ha esne is akkor sűrűbben állok meg tölteni. Egyébként ezzel az egyszerű indukciós motorral másfél millió kilométert gond nélkül el lehet menni pl. a Máv még használ 50 éves villanymozdonyokat, amik rendszeresen 3-4 ezer tonnát vontatnak, mialatt az autóbuszparkot már többször lecserélték.

   Mr ContrapunctMr ContrapunctHónapja
  • "ott ezek a költségek többsége nem létezik" Azért majd ha az is lesz 15 éves, mint ez, lehet beugrik egy akksicsere. Bár, valószínű nem éri meg akkor már annyit költeni rá. 3 éves korában erre az autóra se kellett költeni turbó cserét meg kipufogó cserét.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Már fenn is van a használtautón... :))

  Fehér ZoltánFehér ZoltánHónapja
  • "Hát ennyit jelent neki a testűllet" 😉

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
 • Én azokat a fazonokat bírom, akiknek ilyen autójuk van, aztán leszólják a szalonból kiguruló Daciat/Suzukit.

  József NémethJózsef NémethHónapja
  • @Gábor Lukácsik én pl. nem, irigylem. Egy nagy problémahalmazt vásárolt. Ha valaki megengedheti magának, hogy 20 30 milliót autóra adjon és kihoz a szalonból egy új luxusautót, na az presztízs... de ez csak szánalmas pozörködés🙉

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
  • Van akik felnőnek és van akik 16 éves szinten maradnak... megvalósítják álmainkat, a gyerekszoba falára kiragasztott poszterek autóit veszi meg... hajrá

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
  • "Én azokat a fazonokat bírom, akiknek ilyen autójuk van, aztán leszólják a szalonból kiguruló Daciat/Suzukit." Ja. És ha valaki megmondja, hogy szerinte szar, akkor szerintük csak irigy az Audira.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • biztosan nagyon drága volna totál rendbe rakatni,az audiban,de azért a gyári új alkatrész árakkal ennyi ,meg ezekkel a mesterségesen megemelt bárdi-unixos kedvezmény nélküli alkatrész árakkal...ilyen drága....ha valaki képben van az autójának a bontóival, szerelőkkel és egyéb alkatrész beszerzési lehetőségekkel (ebay,Németország stb),akkor nyilván fele ennyi pénz is elég volna ami így is rettenetes...

  vogt funkervogt funkerHónapja
 • mai kulcsszavunk: olajpára.

  Ottokár HeringOttokár HeringHónapja
 • Ez a srác a legnagyobb TROLL, vagy tényleg megérett az ember a kihalásra:))

  amoka6amoka6Hónapja
  • az utóbbi... sajnos

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
 • szarolasz

  zumé chzumé chHónapja
 • A legnagyobb lehúzásokat az autószerelők csinálják. Alkatrészeken van 40-50 % hasznunk és pofátlanul magas óra díj társul mellé. Lehet magyarázkodni hogy milyen drága a szerszám meg műhely stb. Én asztalosként sem szotyiért veszem a szerszámokat és műhely is kell stb. mégsem tudunk olyan áron dolgozni. Ez a lista is töredék áron orvosolható szerintem a megfelelő helyen és jó beszerzési forrással.

  TAMÁS VÖRÖSTAMÁS VÖRÖSHónapja
  • "Lehet magyarázkodni hogy milyen drága a szerszám meg műhely stb." Miért kellene magyarázkodni? Az ár nem attól függ, hogy mennyibe kerül az alkatrész, meg a műhely, hanem egyetlen dolgotól attól függ: hogy mennyit hajlandó kifizetni a kuncsaft. "Én asztalosként sem szotyiért veszem a szerszámokat és műhely is kell stb. mégsem tudunk olyan áron dolgozni." Öööö. Csináltattál már asztalossal konyhabútort? Kis p*csányi konyhába lazán kerülthet 5-6 kilóba, és akkor még szolid volt. "Ez a lista is töredék áron orvosolható szerintem a megfelelő helyen és jó beszerzési forrással." Pontosan, itt mindig iszonyat eltúlzott árakat mondanak, de szerintem ez a show része, szörnyűlködjön a paraszt, hogy mennyire pórul járt a manusz.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Kincs, ami nincs...

  Tibor BálintTibor BálintHónapja
 • Mi a helyzet egy kategóriával lejjebb? A6 2.8V6 benzin érdekelne 2008-2010 között. Hasonló pénznyelők azok is?

  Balázs DávidBalázs DávidHónapja
  • "Hasonló pénznyelők azok is?" Csak attól függ, mennyire tartották karban. Ez se kerülne egy fillérbe se, ha az előző tulajok rendszeresen szervizeltették és javítatták volna, amikor kell. Ami javítani valókat is felsoroltak, azok egyike se az utóbbi 6 hónap alatt alakult ki, már így adták el. Persze biztos lehetett volna jobb állapotút is venni, csak azt nem 2 misiért, hanem mondjuk 4-ért.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Közel 400 ezret futott, agyonextrázott luxusautó, dupla turbós, dupla intercooleres dízel... ezektől egyenként is sikítva kéne menekülni, nemhogy együtt. Az ilyen álmokat érdemesebb inkább elengedni, hacsak nincs végtelen pénztárcád és türelmed, esetleg mazochista vagy... Azért 900 ropi egy kardánért baszki, az ángyuk kínkeservit az alkatrészgyártóknak... kissé leegyszerűsítve egy rohadt vascső az egész.

  MetalTrabantMetalTrabantHónapja
  • Van aki házhoz megy a lóf@szért...na...😉

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
  • @MetalTrabant "Hogy jön ide Van Gogh?" Sehogy nem jön ide, már meghalt kb. 130 éve :-) Komolyra fordítva: amíg élt, nem ismerték el a képeit, halála után lett híres. Egy színházban állították ki a képeit és amikor meghalt, a festményeket kidobálták, mert nem ért annyit, hogy bárki elvigye vagy tárolja. Ezért műveinek nagy része megsemmisült. Nem létezik objektív érték, mindennek az szabja meg az értékét, hogy mennyit ad érte a vevő. "a művészet totál más tészta" Dehogy más. Ugyanúgy az szabja meg az árat, hogy mennyit fizetnek ki egy adott termékért/alkotásért. Hogy épp az autódba kell, vagy a falra akasztod nézegetni, teljesen mindegy. "Igen, páran megveszik drágán is az alkatrészt, azok, akiknek az autó eredeti ára se jelentett problémát. Aztán az ilyen alkatrészárak lesznek az autó halálos ítéletei, amikor már bagóért elérhető lesz olyanoknak is, akiknek nincs 900 ezrük egy rohadt vascsőre..." Igen, pontosan igazad van, de senkit nem érdekel, hogy mi lesz egy 15 éves autóval. Már azon kívül, aki megvette. Ha tőled meg tőlem megvennének egy darab csövet 9 kilóért, mi se adnánk el olcsóbban. Nem?

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
  • @Gábor Lukácsik Hogy jön ide Van Gogh? Egy kurva kardántengelyről beszélünk, nem egy művészeti alkotásról... a művészet totál más tészta, és az is külön viták tárgya. Itt egy egyszerű használati tárgyról van szó. Igen, páran megveszik drágán is az alkatrészt, azok, akiknek az autó eredeti ára se jelentett problémát. Aztán az ilyen alkatrészárak lesznek az autó halálos ítéletei, amikor már bagóért elérhető lesz olyanoknak is, akiknek nincs 900 ezrük egy rohadt vascsőre... Persze, tudom, ne vegyen ilyet, aki nem bírja... de látod, hogy vesznek.

   MetalTrabantMetalTrabantHónapja
  • @MetalTrabant "Úgy értem, hogy nem nagyon válogathat, ha már egyszer ilyen autót vett." Az élet ilyen, minden döntésnek van következménye. "Attól meg, hogy mennyiért vesztegetik, még ugyanúgy egy szaros vascsőről beszélünk" Igen, csak egy csőről beszélnük. Egy drága csőről. Ha nem vennék meg ennyiért, akkor olcsóbb volna, hiszen a gyártó el akarná adni kisebb haszonnal is. Ennyi erőből egy Van Gogh kép is csak egy kevés festék egy darab vászora mázolva. Attól drága, hogy vannak, akik adnak érte egy talicska pénzt.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
  • @Gábor Lukácsik Úgy értem, hogy nem nagyon válogathat, ha már egyszer ilyen autót vett. Attól meg, hogy mennyiért vesztegetik, még ugyanúgy egy szaros vascsőről beszélünk... a MÉH-telepen talán egy tízest, ha adnának érte.

   MetalTrabantMetalTrabantHónapja
 • Nem értem miért vesznek maguknak emberkék ilyen pénznyelő ezeréves roncsokat. Bármilyen autó - még a prémiumok is - 10 év után elkezdenek megbízhatatlanná válni. Itt egy hiba, ott egy hiba. Ráadásul ezek a drága pénznyelők tele vannak mindenféle plusz funkcióval ami plusz meghibásodási forrás és rendszerint széjjel vannak hajtva. Ennyiért vett volna tavaly egy vadonatúj Suzuki Swiftet vagy Balenot és sok-sok évig hátradőlhet mert SEMMIT nem kell foglalkozni az autóval csak vezetni...fogyasztásuk meg feleannyi. Most van egy szinte eladhatatlan "kocsija" amire MINDEN pénzét ráköltheti. Megérte azért a pár fémkarikáért a kocsi hátulján?...

  Attila PAttila PHónapja
 • Idióták ezek, semmi baja kb az autónak. De ezek mindenből újat. Klimahuto pl mi a pélónak kéne? Turbok? Miből állapította meg a hülye gyerek hogy nem csak kartetgáz az az "olajpára"?! Ezek az iskolából kiszabadult nagy "szerelők", de csak azt értik hogy ez szerintem nem jó, tegyünk újat az a biztos. Na ide se vinnék autót.

  Bence IgnácBence IgnácHónapja
 • Luxus fos...ez olyan mint a kinai piacos Gucci taskaval menozni...

  RenoDeco PaintingRenoDeco PaintingHónapja
  • "ez olyan mint a kinai piacos Gucci taskaval menozni..." Csak arra nem kell költeni még.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • tipikus okoskodó kókányoló gányoló tulaj

  Balázs TóthBalázs TóthHónapja
 • 10-15 fontért lehet kapni kis fém fogaskerekeket a kijelzőhöz.

  ffmdsvffmdsvHónapja
 • Nyomjon egy lájkot, aki a főhőshöz hasonlóan állt már be magától a szopóroller alá. : DDD Én már többször is! : DDD

  Gábor SzarkaGábor SzarkaHónapja
 • Hangosan felvetettem a cirka 4 milla hallatán :D Igazán best buy volt a kocsi, gratz :D

  Balint KordovanerBalint KordovanerHónapja
 • Rablók 😂😂😂😂 mindennel kb 1.2milla :) de hát ezeket nem most kell....

  Barna GalyasBarna GalyasHónapja
 • Van egy A8 4,2 2003 Voltak apro gondok lengokarok , fekpofak, meg vannak is ami nemzavar ujlenyomatolvaso webastotavvezerlo de ha beleulok hat nem egy mindennapi auto ha megkapja ami jar neki es nem egy szombatesti diszkoslegenytol veszed akkor az elmeny szinte megfizethetetlen

  Alex CrackAlex CrackHónapja
 • Kiváncsi vagyok kit csinál Tamás ezek után.....kár, hogy nem tudjuk meg

  László LabanczLászló LabanczHónapja
 • Matek óra: Tanár: - 14 éves Audi A8 400ezer km-el 3+4= 7 milla vagy - 2018 májusi Audi A3 limo Sport 30 ezer km-el 6.9 milla (Dasweltauto oldalán hogy hivatalos kereskedőtől legyen) Tulaj: -De hát gyerekkori álmom volt hogy.... Tanár: - Ülj le fiam, egyes! :)

  sussexdriver75sussexdriver75Hónapja
  • @Pepper Waldo "az A8-al meg ő lesz csóró mire rendberakja." Csak ironizálni próbáltam. Egyébként meg előtte is csóró volt, csak próbál tehetősebbnek látszani egy 15 éves, sokat futott, lerúgott autó által.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja
  • @Gábor Lukácsik az A8-al meg ő lesz csóró mire rendberakja.

   Pepper WaldoPepper WaldoHónapja
  • Na de A3-assal csórók járnak, meg az álma se az volt, te is látod, hogy az 5-tel kevesebb.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Ezt a Makk Marci mellényes gyereket rakjátok el, mert nem tudja merre van arcal falnak! Előző fickó tudta is mit mond!

  Balazs SzantoBalazs SzantoHónapja
  • A Rozsdakupac Magazin alapitoja/iroja volt ugyh meg mindig jobban tudja mint Te ;)

   Szilveszter JámborSzilveszter Jámbor22 napja
 • A következő tulaj örülni fog, hogy nem félt hozzányulni, és vígan "taknyolta" az autót!

  Szabo LaszloSzabo LaszloHónapja
 • Tipikusan az a majd en megmutatom, hogy nekem sikerult.... sikerult beszo.....ni👏👏

  Gabor RibaGabor RibaHónapja
 • A megoldás benne van a csatorna címében. Összetörni totálkárosra, beszedni a biztosítótól a pénzt. Mert, hogy vevőt nem fog rá találni, az biztos. Vagy ha már azt mondta, nem fél hozzányúlni akkor otthon kapja szét darabjaira és adja el alkatrészben.

  Lehel ZelenkaLehel ZelenkaHónapja
  • "Mert, hogy vevőt nem fog rá találni, az biztos." Ugyan már. Fél év múlva ki fog emékezni erre a műsorra, addig leadnak még egy halom autót, azokkal fog foglalkozni, aki nézi. Ugyanúgy, ahogy azt se tudjuk, hogy fél éve milyen autók voltak milyen rendszámmal. Nem beszélve róla, hogy rengetegen nem is nézik ezt a műsort, vagy csak hébe-hóba.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Pár dolgot ki kerestem... Klíma hűtő +200.000ft -> 42.000ft Izzitó gyertya 57.000ft -> 31.000ft Hűtő 84.000ft -> 68.000ft Lengőkar. 63.000ft -> 40.000ft 404.000ft -> 181.200ft 🤷‍♂️

  Extasy BassExtasy BassHónapja
 • Aku 300.000km felett megvesz egy audit annak komoly gondjai vannak...

  morcosbocimorcosbociHónapja
 • <a href="#" class="seekto" data-time="95">1:35</a> nél már tudtam hogy hulladék az autó! Ebben már gyárilag van ködzáró de itt nem ellenőrizték!!!! Tehát : vagy törött volt Vagy nem ért hozzá a szerelő Vagy (ami a legvalószínűbb) én hülye vagyok,de akkor sem vennék olyan autót amiről hiányzik a ködzáró!

  Csaba MagyarCsaba MagyarHónapja
 • Nem tudtok véletlenül egy működő magyar Audi fórumot? A6 4F (2005) fék-futómű hibáival kapcsolatban lenne szükségem tanácsokra, de hozzáértő audis közösségtől, és nem ignisből észt osztó kárörvendő kibicektől..

  Bence ÓváriBence ÓváriHónapja
  • Van facebook csoport, ott tudsz begyűjteni hasznos infokat. Audi Club Hungary, Audi A6 4f adok-veszek

   rohadjmegwazzerohadjmegwazzeHónapja
  • "lenne szükségem tanácsokra" Szerelőd nem ad tanácsot, ha megkérdezed??? "nem ignisből észt osztó kárörvendő kibicektől" Mer' csak ez a két autó van, aki nem Audival jár, az Ignis-szel ... Google a barátod, ha tealálsz audis fórumot, ott majd audis kibicek fognak tanácsot adni.

   Gábor LukácsikGábor LukácsikHónapja
 • Szánalmas

  Sándor SzűtsSándor SzűtsHónapja
 • Nem hiába van egy halom 3000-4000 euró körül a mobilen

  Tibor SepsiTibor SepsiHónapja
 • A kormánykerék már annyira fényes, hogy sminkelni tudnám magam benne. Oké, hogy sokat ment, de egy ilyen autónál én nem spórolnék a tisztítással.

  DerivelyDerivelyHónapja
 • A vételár+javítás összegéből kell új álmokat keresni.

  Rob SinclaireRob SinclaireHónapja
 • Csóri jól megmutatta, hogy lehet jó luxusautót venni 3 milláért😅

  M DM DHónapja
 • A szervíztanácsadó nem nagyon van a szakma csúcsán. 😂

  Lajos RévészLajos RévészHónapja
 • "Elméletileg nem tudok hibájáról" ehez képest 3 millás számla nem rossz...és elhozta,hogy nem kell félni a német prémiumtól,mint egy mumustól...De :D

  Tamás ŐriTamás ŐriHónapja
  • És egy évig válogatott, mire ráakadt.

   Gábor LukácsikGábor Lukácsik10 napja