Ingatlanpiac a KORONAvírus után - 4 szakértő elemez - IngatlanBIZZ!

Hogy merre tart az ingatlanpiac jelenleg még elég halovány, de eshetőségekkel már lehet foglalkozni, ebben segít nekem Balla Ákos, a Balla ingatlan tulajdonosa, Balogh László az ingatlan.com vezető elemzője, és Ditroy Gergely a portfolio.hu ingatlandivíziójának a vezetője.
Fb: ingatlanalmanach
A blogom: csorbadaniel.com/
Mél: hello@csorbadaniel.com
Twitter: CsorbaDe
Főcím: Gyík Zenekar spoti.fi/2PglBDT
Végefőcím: BMB - Ez kell! huproject.info/it/video/aZxstLjEfoWFlI0
#MaradjOtthon

Letöltés

Megtekintés
52,719

Megjegyzés

 • Nagyon elszálltak az ingatlanárak a csók bevezetésével, most legalább kicsit visszaáll a rend. Nagyon durva lesz most az ingatlanhiénáknak, talán idén nem vesznek új Lexust...

  Selejtes KéktúrásSelejtes KéktúrásHónapja
 • huproject.info/it/video/itF8lpnLaoN8iHk ♥️♥️♥️ április 1 akár ujjév is lehet vagy ha vége a vírusnak! Nem volt elég mint a bibliai 10 csapás!!! Háború pénzért olaj atom gázért!!! Hitelért! Elég volt!!!!huproject.info/it/video/hpSN0MPQnKWBioE♥️♥️ huproject.info/it/video/qrWo09SQhZiqZJ8 huproject.info/it/video/qrWo09SQhZiqZJ8 🍀🍀🍀🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️💋

  w yw yHónapja
 • huproject.info/it/video/Y7SJusq7eIWmhq8 ilyen házakat akarunk ingyek közmunka programban minden 20 évesnek megépítve. Ingyen jó minőségű Egyetemi oktatást hogy mind ilyen okosak lehessünk. Térből kinyert energiát ha lehetséges. Esővizzel tölthető hidrogén vagy napelemes mágnes széllel scootereket autókat. Elég a diák a lakás hitel. Elég volt jól mondod! A Föld a fontos az emberek... NE ott folytassuk ahol ezek az elmebetegek befejezték Kilakoltatás menekűltek gazdasági háborús vallás, miatt Elég volt. Teremtsünk újjat..

  w yw yHónapja
 • én külföldön élek 10 éve, szeretnék majd lassan hazaköltözni, 1-2 évvel ezelőtt szerettem volna már venni egy ingatlant Budapesten ,de azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó ezt megtenni 5x áron, illetve nem is tudnám értelmes keretek között. Remélem most lesz majd lehetőség és akkor hazalehet költözni....

  Norbert GyimesiNorbert GyimesiHónapja
  • @Csédé igen, okosabbak leszünk majd egy fél év múlva. 2008-ban azért nem voltak ennyire elszállva az árak, nyílván nem voltak ilyen állami opciók és a rövidtávú ingatlan üzlet is gyerekcipőben járt, szóval érthető az a 16%-os esés.

   Norbert GyimesiNorbert GyimesiHónapja
  • Hogy mennyit fognak esni az árak, azt nem lehet tudni, viszont, pl 2008-ban országosan 2011-ig 16%-ot estek az árak, az első két évben 12,5%-ot, majd apránként az említett 16-ot. Ebből sok mindenre nem lehet következtetni a jelenlegi helyzet szempontjából, de amit nagy válságként éltünk meg, az egy 50 millió forintos ingatlannál 6 milliós áresést jelentett, ami nem kevés, de nem akkora üzlet, amire éveket érdemes várni. Hogy a mostani mennyire fog fájni fogalmam nincs, sok mutató és elemző sokkal nagyobb zakót prognosztizál. Két számjegyűre saccolják a GDP csökkenést, 10-12%-köré, az előző válság 7% körüli volt.

   CsédéCsédéHónapja
 • Azért a hippikommuna iszonyat messze van. Gyufaszálakon áll az emberiség bizalma egymás iránt. Hidd el, hogy elfordulunk egymástól ugyanúgy. Érdekes lesz mindenesetre a kényszeres átalakulás. Amúgy éppen ma reggel gondolkodtam el egy szociológussal folytatva hallgatott beszélgetés kapcsán, hogy a gdpnk nagyon mínuszos lesz.

  Dóka B. DánielDóka B. DánielHónapja
 • Az ingatlanpiac már a vírus megjelenése előtt is (2019tele) csak pangott. Mese habbal ha lemegy a járvány visszajön a vásárlási kedv. Egy vásárló pont most venne mert alku pozícióban van legfeljebb felvesz egy maszkot de ha milliókat tud nyerni otthon nem marad. A helyzet, hogy a befektetők teljesen elfordultak az ingatlanoktól mert ha kiadásra veszi (90%a) és beüt megint a járvány akkor már csak kínlódik az albérlővel. Inkább állampapír plusszt vesz. Az ingatlanpiacnak a vírus után is lőttek.

  Sándor VighSándor VighHónapja
  • Talán nem lesz olcsó 20000000 milliós lakások mert az egekig érték már!

   Peter ÁcsPeter ÁcsHónapja
 • Nem értem, miért nem gondolnak az átlagemberekre. Miért nem lehet egységesen csökkenteni az árakat? Hitel, persze, azt vegye fel mindenki. Azzal szuper módon jól járnak a bankok, de csak azok. Szépen kinyírják az egész társadalmat.

  Virág CsillagVirág CsillagHónapja
 • Kevesebb körítés hasznosabb lenne.

  Béla RendesBéla RendesHónapja
 • 12 perc alatt kiakadt a szcenárió számlálóm amit még Csehszlovákiából hoztam...

  Imre LőrinczImre LőrinczHónapja
  • 🤣✌

   Krisztina pKrisztina pHónapja
 • 10 éve minden eladó sírt, hogy olcsók az árak. 4 hónapja minden vevőnek az volt a baja, hogy drágák. Vegyétek észre, hogy ez csak ciklikusság. Utóbbi időben az eladók diktáltak, most a vevők jönnek. Majd 5 év múlva ismét az eladók lesznek fölényben. Pénz az Isten uraim. Ha látsz előre valamennyit, tiéd a világ.

  Gábor DaniGábor DaniHónapja
 • Nehéz vitatkozni azzal, hogy lefagyás lesz. Már most is elég necces aki nem tartja be a #socialdistancing normáit és lakást mutat, ingatlanosokkal parolázik. A Wequire nevében mi azt ajánlottuk, hogy ez itt a "csináld magad" lakásfelújítás periódusa nem pedig az eladásé: blog.wequire.co.uk/2020/03/23/wequires-tip-for-homeowners-diy-renovation-instead-of-selling/

  Soós RóbertSoós RóbertHónapja
 • Szép Napot Kívánok Csédé.Kő Kövön Nem Marad. Sok Féle-Fajta a Gonosz-A Vihar 3-4 Hónap Múlva Elvonul-Május Június Vége.Akik Pedig Ki Engedték a Vírust-És Azok Seftenkedői-Újra Szeretnének Gazdagodni-A Majdani Szegényeknek és Koldusok Életén. Szégyelljék El Magukat.Ez Év Dec-31-ig Tapsolhatunk-Ha a Gazdaság Újra Talpra Fog Állni.A Hazai Társadalom Nem Szeretne Befektetni-Csak a Hiénák- Akiknek Semmi-Sem Elég.Örülnek Majd az Emberek Annak-Ha-Élelemhez Jutnak.Nagyon Sajnálom.Üdv János.

  János Miklósi JánosJános Miklósi János2 hónapja
 • Majd ha sikerült kipusztítani az ingatlanok tulajdonosait akkor jöhetnek szarért, hugyért Izraelből megvenni ezeket!

  István CsermákIstván Csermák2 hónapja
 • Ez a 23 perces video, lehetett volna 13 perces is, ha nem tartanal minden ket szo kozott fel perc hatasszunetet.... nekem nem volt turelmem vegignezni, pedig erdekelt a tema.

  Erháld BorbáthErháld Borbáth2 hónapja
  • Erháld Borbáth szopogasd a nyalokat

   Hendi KeppHendi Kepp22 napja
  • @Csédé Attól mert van x ezer hülye aki megnéz attól még szar a stílus amiben nyomod. Ezt az egy videódat láttam de ez silány.

   Jozsef SzaboJozsef SzaboHónapja
  • Hendi Kepp egy élmény volt veled ilyen magas színvonalon vitatkozni👍🏻

   Erháld BorbáthErháld BorbáthHónapja
  • Erháld Borbáth fogd be a mocskos pofadat :))

   Hendi KeppHendi KeppHónapja
  • Hendi Kepp ezt fejtsd ki kerlek😅 ez a “most” ez masfel eve volt, es azt kivanom ennel rosszabb dolog ne tortenjen velem az eletben mint az, h ingatlant kell vennem😅

   Erháld BorbáthErháld BorbáthHónapja
 • Magasról tojok az ingatlanpiacra , amikor nem lesz mit enni a szerencsétleneknek. Aszongya "Ingatlan piac" amikor már régen megingott.

  TerenyiTamasTerenyiTamas2 hónapja
  • @Csédé Nem kell arcoskodnod, te meg az "ingatlanszakértőid" ugyanennyit mondtatok. Nem azért mert hülyék vagytok hanem mert hab az egész amiből próbáltok okoskodni. Visszaesik a kereslet? nem fognak tovább emelkedni az árak? Ezt Mari néni a szomszédból is tudja. Szenáriózatok amennyit csak lehet attól elhiszi a proli, hogy hű gecc ezek aztán k.rva okosak.

   Peter from HungaryPeter from HungaryHónapja
  • ebbe az okfejtésbe nem tudok belekötni, logikád megingathatatlan

   CsédéCsédé2 hónapja
 • 1 saját ingatlan hitel nélkül (ház,lakás) az jó, de ha több van az nagy gond is lehet föleg ha hitelis van!!!Ha nincs munka ,hogyan fizet az albérlö?

  Kosznovszki GaborKosznovszki Gabor2 hónapja
 • www.google.hu/search?client=opera&q=teherán+weather&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Teheránban most éjjel 3 van, mikor írom ezt a hozzászólást. 6 fok van, az azért nem olyan meleg.

  Zoltán ApróZoltán Apró2 hónapja
  • Ja, látom már írták.

   Zoltán ApróZoltán Apró2 hónapja
 • Jó gondolatok, ugyanakkor egy kicsit tömörebb fogalmazás hasznos lenne, többször beletekertem. Köszi. Szakmailag még annyi, hogy remélhetőleg a cégek ráéreznek a home office-ra így szerintem az irodapiac hosszabb távon is visszaeshet.

  Halász FerencHalász Ferenc2 hónapja
 • Elengedem. Nem oktatásra kértelek fel, csupán megjegyeztem, mert zavar. Na pá.

  Ingatlan BudapestIngatlan Budapest2 hónapja
 • Jó sok szcenárió. Ennyi szcenárió már szcenáriósan megfekszi az ember gyomrát.

  Béla LévayBéla Lévay2 hónapja
  • @Csédé ? Ez zagyvaság, amit iirtál. A lényeg, hogy ne használjunk idegen szót akkor, ha van magyar megfelelője. Bár szerinted a szcenárió is magyar szó.

   Béla LévayBéla LévayHónapja
  • @Ingatlan Budapest Semmi gond a szenárióval. Azokkal az átvett idegen szavakkal van gond, amik erőltetettek, ez nem olyan. Egyre több idegen szót fogunk beépíteni a magyar nyelvbe, főként az angolból, mert az a világnyelv. Az angolba pedig nulla darab magyar szót fognak beépíteni! :)

   Balázs TóthBalázs TóthHónapja
  • @Ingatlan Budapest a szcenárió szót már a 18. században is használták újságcikkekben, ergo az olvasott ember akkoriban sem ütközött meg rajta, ha az arcanumban rákeresel, ami egyébként most még ingyenes is, jól látható, hogy a 80-as években rohamosan kezdték használni ezt a szót, természetesen lehetne kiváltani rokonértelmű szavakkal(kimenetel, forgatókönyv, eshetőség), de úgy gondolom, hogy nekem nem az a nézőközönségem, aki egy ilyen szón fennakad.

   CsédéCsédé2 hónapja
  • Viccelsz? Minden ilyen felkapott szónak van magyar megfelelője

   Ingatlan BudapestIngatlan Budapest2 hónapja
  • A magyar szó nem az amit te megértesz, mert akkor lehetne 250 szóval kifejezni magadat 😂😂😂😂

   CsédéCsédé2 hónapja
 • Néztem egy két külföldit videót is, és azok alapján az airbnb piacnak idénre lőttek. (ez csak a saját véleményem ezek alapján, senkit nem akarok befolyásolni). Nagyon sok minden a lakáspiac ellen játszik. Sztem nagyobb esések sem kizárhatóak. De aztán meglátjuk.

  Péter HorváthPéter Horváth2 hónapja
 • Itt sajnos nem vilagválság van, hanem gazdasági összeomlás. Az a nagy lufi, ami mesterségesen lett fenntartva, most pukkant! Koronavírusra ezért van szükség. Itt már SOHA nem lesz meg ugyanaz a rendszer, amiről itt álmodoztok.

  Antal TaliAntal Tali2 hónapja
  • Antal Tali mert ki tudom venni a pénzem! Amúgy köszönöm a dícsérő szavakat de nem az én érdemem amiért el jutottam egy bizonyos szintre minden dicsőség Istené!!! Ja és nincs diplomám:D csupán élelmes vagyok jókor voltam jó helyen Isten vezetett mindig!! De kitartást nektek, nem kell szomorkodni amúgy remélem nem az irigykedés vezérelt és azért írtad ezt a pár sort, az én részemről megprobáltam egy pár emberhez szólni hogy nem kell pánikolni.Isten áldjon mindenkit.

   Gyula OláhGyula OláhHónapja
  • Gyula Oláh! Már tudjuk, hogy neked csak hátra kell dőlni a székedben. Írásodból kivehetően érzékelhető, hogy Külkereskedelmi diplomádat nyilvánvaló nem tombolán nyerted. Borotva éles eszedet és tudásodat sikerült az egyetemi tanulmányaid után oly sikerrel kamatoztatni, hogy sikerült a szakmában évek óta becsületesen dolgozó öreg rókákon is túl szárnyalni. Mindehhez egy emberöltőre sem volt szükség, pusztán pár év a húszas éveidből. Nem kellet senkit futtatnod, öregezned, sem neked, sem családtagjaidnak. Erre valóban büszke is lehetsz, gratulálok! Ezek után már csak az érdekelne, te miért adsz hálát Istennek, amiért nyitva vannak a bankok?

   Antal TaliAntal Tali2 hónapja
  • Antal Tali igen hála Istennek a bankok még mindig nyitva vannak!!!!!

   Gyula OláhGyula Oláh2 hónapja
  • Bert Barra akinek csal egy lakása van annak szükség szerű dolgozni viszont ha több megint el mondom hátra dőlhet az ember és vár, igazából én nem látok bele sok ember életébe nem is akarok, annyi hogy aki most teheti ne essen abba a csapdába hogy el potyázza a lakását.

   Gyula OláhGyula Oláh2 hónapja
  • A bankok ilyenkor is nyitva vannak. Jó, mi?

   Antal TaliAntal Tali2 hónapja
 • Frekventált helyen lelakott Árpád híd pesti hídfőjénél 56 nm-es téglaépítésű komfortos lakásomat mikor érdemes legoptimálisabban meghirdetni eladni? Ez nem hirdetés és nem a reklám helye volt!!! ☺️ Egyelőre még úgysem aktuális. (Helyette hasonlóan frekventált helyen felújított erkélyes mini garzont vennék. Panel is lehet.)

  Erzsébet Judit LukácsErzsébet Judit Lukács2 hónapja
  • TELJESEN MINDEGY....HISZEN SENKI NEM VESZ MOST SEMMIT... MÉG KÉSŐBB SEM

   Ingatlan BudapestIngatlan Budapest2 hónapja
 • www.portfolio.hu/gazdasag/20200320/nagyon-furcsa-elemzes-jott-magyarorszagrol-420807

  László K.László K.2 hónapja
 • Próbálj meg ne hadonászni a kezeiddel!

  ERIN VERIN V2 hónapja
  • @Kertész Gábor Gabi! Pontosan a hozzád hasonló trolloknak készítettem egy videót! huproject.info/it/video/f8Kwz8jdZ4eAknk

   CsédéCsédé2 hónapja
  • Megpróbáltam. Nem ment.

   CsédéCsédé2 hónapja
 • Szerintem nyáron nem fog. Mert ha júliusban indulna meg akkor előtte 3 hónapig sokan tartalékokból éltek. És miből utaznak, meg ha sok lesz a munkanélküli, és júliusban áll munkába akkor augusztusban kapja az első fizut.

  Jeromos9Jeromos92 hónapja
 • Sziasztok, kilakoltatási moratóriumra lehet számítani, ha a bérlők nem tudnak majd fizetni?

  Übel YildmarÜbel Yildmar2 hónapja
  • az a bedőlt hitelű ingatlanokra értendő. a lakáskiadás más tészta.

   Lajos BankaLajos Banka2 hónapja
  • És 4 órára rá lett is. ☝️

   CsédéCsédé2 hónapja
  • Szerintem eléggé nagy a valószínűsége, hogy lesz.

   CsédéCsédé2 hónapja
 • A pánikot felülről tovább fogják gerjeszteni. Ki tudja meddig.

  Éva RozsnyaiÉva Rozsnyai2 hónapja
  • Kik és milyen pánikot? A járvány lefolyásának elkenését célzó intézkedések nem pánikkeltésnek minősülnek, ezt mindenki beláthatná lassan.. Akinek egy csepp esze is van, az nem "pánikol", hanem egyéb eszköz híján az otthonmaradásával tesz embertársai egészségéért.

   Bence SzilágyiBence Szilágyi2 hónapja
  • Szóval szerinted a koronavírus Isten büntetése vagy ufok terjesztik. Gratulálok, értelmes vagy.

   kovácsdanikovácsdani2 hónapja
 • be kell vásárolni a koronavírus miatt? ezt mondja meg legyen szives

  Kala MollahKala Mollah2 hónapja
  • Be kell vásárolnod félévre!

   Antal TaliAntal Tali2 hónapja
  • @Attila C Értem, de én az élelmiszerekre gondolok

   Kala MollahKala Mollah2 hónapja
  • vegyél csak bárhol kettesével......... elég EGY antiszociális szomszéd és az összes többi ingatlan az övék lesz fillérekért vagy ingyen, ezt nem én mondom hanem ők.....

   Attila CAttila C2 hónapja
 • Laikuskent; Akinek most konkretan nem lesz szamlakra es kajara penze azoktol olcson megveszik a gazdagok es az autoikat es a lakasukat... Az atlag ember meg szegenyebben fog kijonni a dologbol a gazdagok meg meg gazdagabban. Ez a virus meg inkabb megemli az anyagi kulonbsegeket az emberek kozott. Roszabb mint egy haboru utani helyzet mert ott legalabb ujraosztodik a vagyon. Rosszul latom?

  A BudapestA Budapest2 hónapja
  • attila pala A 80-as években 5-6e Ft volt egy átlagos bér. Nem a legjobb az összehasonlítás

   Szabolcs KasaSzabolcs Kasa2 hónapja
  • Tökéletesen látod.

   Bodnár ÉvaBodnár Éva2 hónapja
  • A lakások és az arany mindig drágább lett. A 80 as években egy OTP öröklakás kb. 1 mill. volt, ma 25-30 . Így 100% ban egyetértek Veled.

   attila palaattila pala2 hónapja
  • A Budapest Jó meglátás!

   Andrea KovacsAndrea Kovacs2 hónapja
 • Ugyanúgy hetek alatt el tudják adni 30 milláért a lepukkant vályogházakat,és természetesen a vevők még harcolnak is értük.

  Ferenc FerencFerenc Ferenc2 hónapja
  • vegyél csak bárhol kettesével......... elég EGY antiszociális szomszéd és az összes többi ingatlan az övék lesz fillérekért vagy ingyen, ezt nem én mondom hanem ők.....

   Attila CAttila C2 hónapja
 • Ingatlan szakerto lennek, tegnap pont ez jott fel temaba es ugyanezt az elmeleti futtatast vetettem fel.

  Janos VargaJanos Varga2 hónapja
  • Csak tessék vigyázni, mert az emléleti futtatásért elméleti büntetés is jár.

   Bence SzilágyiBence Szilágyi2 hónapja
 • Nocsak. Valami magyar amerikai futball drukker is? Ki a "csapatod" itthon?

  Mihály FöldiMihály Földi2 hónapja
  • @Mihály Földi Üdv. Teddy! Hát egy linebackernek jól is kell tudnia időzíteni. :)

   Lajos BankaLajos Banka2 hónapja
  • @Mihály Földi Na, pont erről írtam! És még csak nem is az alján vettétek!! 2013-ban volt a gödör mélye, és még így is 4x-es áron szálltatok ki! Gratulálok, remek időzítés volt! Ebből a story-ból is látszik, hogy mennyire irreálisok voltak a mostani számok. Én pedig frászt kaptam azoktól az ingatlanosoktól akik tovább fűtötték ezt a teljesen elmebeteg rally-t. Végre itt a nagy átrendeződés.

   Kenrich F.Kenrich F.2 hónapja
  • @Csédé "Sokan" tudták és szóltak is: www.valaszonline.hu/2020/03/17/jordan-ferenc-koronavirus-interju/

   Mihály FöldiMihály Földi2 hónapja
  • @Mihály Földi Aki venni akar, az nem szívja meg. Mindenki más: igen. Amúgy jó nagy mázlitok volt :) Mondjuk nem hogy egy hónapja, de egy hete is, ki tudta, hogy ide fogunk kilyukadni.

   CsédéCsédé2 hónapja
  • @Csédé Helyes :-D Az én vérem is zöld. 7 évig játszottam a Rebelsben (Ami előtte Vipers volt, ami ugye a Cowboys-ból vált ki, aztán ugye a Cowboys-ból és a Rebelsből lett a Cowbells... Zseniális :-D) De a helyzetre reagálva. Mennyi vagyok szerencsés a feleségemmel? Anno 4,5-ért vettük 2016-ban a lakásunk 1 hónapja 18-ért adtuk el, ha várunk még (mert 20-at is kaphattunk volna) akkor most hoppon maradunk... Ugyanakkor mindenki más most mennyire megszívja ezt :-(

   Mihály FöldiMihály Földi2 hónapja
 • Nagyon jó a felkonf, legyen igazad Dani az összekovácsolással kapcsolatban.

  egoka01egoka012 hónapja
 • Azért azt ne felejtsük el hogy a külföldi befektetők akik rogyásig vannak pénzel azok ugyan úgy akarnak venni ingatlant, igazából ők voltak többségben tavaly illetve tavaly előtt, most is ők lesznek, ahogy vége a járványnak újból vásárolni fog az a réteg! Nem kell pánikolni!

  Gyula OláhGyula Oláh2 hónapja
  • Absz egyetértek, annyit tennék hozzá, hogy hiányoltam egy szempontot a videóból, a vákuumhatást. Mivel most lesz két-három hónap, amíg nem tudnak vásárolni, és akinek van pénze lakásra, ők kénytelenek kivárni és akkor fognak "belépni" a piacra. Ráadásul megerősödik a hosszútávú kiadásra szánt ingatlanok vétele, véleményem szerint. Biztos bevétel, volt, lesz marad.

   soi halsoi hal2 hónapja
 • Ákit felesleges volt megkérdezni, mert álomvilágban él, és amúgy is folyamatosan manipulálni próbálta('k) a piacot. Az "embearcú" csávó már jobban képben volt. Ne is álmodjatok itt gyors visszapattanásról.. Még, hogy az RBNB-sek átállnak a hosszútávú kiadásra?! Kinek? Talán ott nem voltak külföldiek? Talán nem fog sok 1000 állás megszűnni hamarosan? Az egyetemisták szerintetek nem húznak vissza vidékre távokulni? 14 ezer lakásról beszélünk!! HAHÓ!! 100-150e/hó? Jó lesz az 70-80 ezernek is!! Azok az RBNB-sek főleg akik hitelre vásároltak, hogy majd kitermeli a bérleti díjból.. Ők már most beleálltak a földbe, pedig még el sem kezdődött a tánc! A fapadosok is gyorsan kivéreznek, felejtsétek el a 3 forintból iderepített huligánokat/bulituristákat. Ilyen most jó sokáig nem lesz. Ezek a lakások mennek szépen vissza eladásra/végrehajtásra, az árak pedig a normalitás medrébe. Egykori devizahitelesként üzenem nekik, mint ők anno: "senki nem tartott fegyvert a fejetekhez, hogy hitelre vegyetek 2-3 RBNB-s lakást!" 40-50 milliós panelek?:D Hát reszkessetek! Csédé téged, és a jól prosperáló kollégáidat nem féltem, mert a kevesebb vevő ellenére lesz sok megbízásotok, és nektek kb. majdnem mindegy, h. mennyiért megy a kecó pénzeteknél lesztek.

  Kenrich F.Kenrich F.2 hónapja
  • @Csédé Szóval maszatolni kellene és mellébeszélni, csak hogy ne legyen pánik. Ha eléggé sokan rájönnének, hogy mi jön, akkor gyorsabban esnének az árak, nem? Ez meg nem annyira jó az ingatlanbizniszben érintetteknek. Erre a kommunkiációra én nem igazán húznám rá asszertív jelzőt.

   eftomieftomiHónapja
  • @Indie And'Rush - Gamplay & GameDev with Andras Az ingatlanpiac általában lassan reagált eddig. De most valószínűleg nem ez lesz, hisz itt van 14 ezer airbnb-s lakás ami földbe állt. Szerintem az idei nyár is kuka. Hosszútávra sem fogják tudni kiadni, mert onnan is eltűntek a bérlők. És még eztán jön az elbocsájtási hullám, ami a szépen visszapattintja a mamahotelbe a vidéki fiatalokat. Tömegével mondják már most fel a sima albijaikat is. Nem lesz fóka, vadász viszont rengeteg. Nem kell ingatlanzseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk mi következik ebből. A hirdetésekben már sokan kínálnak "sürgősen eladó" belvárosi lakásokat. De még mindig nem esett le a tantusz nekik, hogy itt rövidesen szabadesés lesz, már ami az árakat illeti. Először 20-30 majd 40%. De aki venni akarna se dörzsölje a tenyerét, mert ha lefeleződnek az árak, az még mindig kb. a 2017-es év közepi állapot, amitől még bőven lesz hova esni.. A befektetők nem hülyék, már rég a gond nélküli 5%-ot hozó MÁP+ -ban csücsülnek. Tippelem, hogy féláron sem fognak tömegével rácuppanni, hisz a bérleti árakból bejövő hozam valószínüleg eztán sem fogja elérni az 5%-ot. Persze akinek fedél kell és lesz kp-ja, az jól fog járni rövidesen. A bankok mostantól már nem adnak könnyen hitelt, ami szintén tovább csökkenti a keresletet a használt lakások iránt. Én olcsó repjegyekkel sem számolnék innentől, hisz rengeteg légitársaság fog csődbe menni ami kevesebb turistát jelent majd.. Update! Teleki téren, már 60 ezerért hirdetnek élhető(ex airbnb-s) lakást, pedig még el sem kezdődött a "buli".

   Kenrich F.Kenrich F.2 hónapja
  • @Kenrich F. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazad. A baj az, hogy én is így gondolom, ahogy Te... Nagyon tetszik egyébként a meglepődés , meg hogy "ellentmondásos" Balogh Lászlónak, hogy "jé egyre többen adnák el az ingatlant". Naná.. látják, hogy innen csak lefele vezet az út. És én is haragszom az ingatlanosokra/irodákra többek között, hogy éveken át riogatással és félreinformálással nagyban hozzájárultak a mostani lufihoz. (Pont ahogy mondod... nem duplázódtak, hanem sokszorozódtak az árak). 0 felelősségvállalás. Hogy miért írom, hogy remélem nem lesz igazad/igazunk? Azért, mert sajnos ezzel megint senki nem jár jól igazából, csak azok, akik majd a most realizálódó árakon ismét bevásárolnak, majd csapnak még egy lufit és megint hasznot húznak az "átvert" tömegeken. Arról nem is beszélve, hogy ilyen piacon kényszerültem ingatlant bérelni/majd vásárolni. Már vásárlás előtt is úgy álltam hozzá, hogy ha jön egy válság majd (gyorsan itt is van...) akkor akár le is feleződhetnek az árak. Szóval nagyon igyekeztem úgy vásárolni, hogy minimalizáljam a kockázatot. Viszont természetesen "így se járok" jól, hogy nem 3-4 év múlva veszek csak első lakást most, hogy tudjuk itt is van az a válság és nem csak 5-10 év múlva pottyan be esetleg. (Egy ilyen időtáv már túl sok lett volna albérletben). Valahol ironikus egyébként, hogy legbelül pont drukkolok az irodáknak, hogy árasszák el kamukkal az embereket ismét, hátha tompítani tudják a pánikot és az árzuhanást, ami most így az egyébként is esedékes "kemény korrekció" helyett jön. Az árzuhanás csak és kihárólag a "nagyoknak", illetve azoknak jó, akik MÉG nem vették meg az első lakásukat - viszont utóbbiak egy válság közepén amúgy se járnak "túl jól". Szóval hajrá, hajrá! Az ingatlanpiac él és virul, hát nem lesz itt baj kérem! :S :D RBNP? Ó lesz sok szép lakás kiadó a Zembereknek, nincs itt semmi baj! Az árak maximum stagnálgatnak majd itt kérem, semmi para, hipp hopp visszapattanunk meg minden! Sőt, még mindig megéri venni, tessék venni és venni most azonnal, amíg még ilyen dr... mármint racionálisan árazott az ingatlan!

   Indie And'Rush - Gamplay & GameDev with AndrasIndie And'Rush - Gamplay & GameDev with Andras2 hónapja
  • Csédé Megértem a commentelő dühét, és értem mit akar kommunikálni. Ennek a hatásnak az eliminálásához be kell szállni a lehető legnagyobb erőkkel a psychológia és szociológia ismeretterjesztésébe és bevezetni az oktatásba a valós gazdasági ismeretekkel együtt, hogy ember embert a legkisebb eséllyel legyen képes megvezetni. Nem tartom normálisnak a szétnyíló ollót sem, ha rajtam múlna, szabályoznám a szegénység legalacsonyabb mértékét a gazdagodás legnagyobb mértékével együtt. Nyilván nem a kommunizmusra gondolok, de azt hiszem azért ez így indokolatlan túlzás. Valamiféle okosabb rendszerváltásra lenne szükség.

   Andrea KovacsAndrea Kovacs2 hónapja
  • @Kenrich F. j

   tamas dencstamas dencs2 hónapja
 • Köszönjük. Nagyon hasznosak a videók.

  corkpaintercorkpainter2 hónapja
 • Legalább elmehetsz szabira, más jót erről a helyzetről nem lehet elmondani. Mennyi tartaléka lehet az ingatlanosoknak? Akinek kevés, az könnyen a földbe állhat, mint bárki más.

  Mr KtsMr Kts2 hónapja
  • És mire megy az ember a szabadsággal, ha otthon kell ülni, minden be van zárva?:

   bodrob80bodrob802 hónapja
  • Pont múltkor volt a kalmár kantinban erről egy beszélgetés, ott mindenki fél -1 éves működési tartalékról beszélt és további megtakarításokról. De nyilván senki nem fog dicsekedni azzal, ha napról napra él. :)

   CsédéCsédé2 hónapja
 • Tévedés, hogy Iránban meleg van. Vannak részei, ahol igen, a sivatagos területeken,, de Teheránban konkrétan nem volt nap idén, amikor melegebb lett volna a levegő, mint itt Budapesten. Ez ugyan ellentmond minden évtizedes statisztikának, de sajnos így van. És tudtommal Teheránban van a legtöbb fertőzött. Szóval ha jót is tesz a vírus ellen a meleg, azt nem Iránból fogjuk megtudni egyelőre, hacsak nem durrant be páros lábbal a szaharai forróság.

  Csaba HámosCsaba Hámos2 hónapja
  • @Csédé Indiában a rendőrök verik az embereket akik az utcára ok nélkül kimennek. A rendőr megveszi amit kell a családnak, nem engedik az emebereket ki. elsőkézből lévő információ...

   Norbert GyimesiNorbert GyimesiHónapja
  • @Lajos Banka :D tudom én ezt, csak vállaltam az ostoba kérdező szerepét, hogy más ne tegye fel ezt a kérdést (ami amúgy nem is olyan ostoba)...

   Csaba TizedesCsaba Tizedes2 hónapja
  • @Csaba Tizedes A pontos állítás úgy hangzott, hogy a meleg és száraz időjárás (külső környezet) csökkenti a terjedését. A terjedés testen kívül értendő. A testen belül szaporodás zajlik. Ott vannak számára megfelelő körülmények. Amikor testen kívül van a vírus és nem megfelelőek számára a körülmények akkor vagy inaktívvá válik vagy megsemmisül. Az elpusztul nem a helyes kifejezés, mert egy vírus nem is él(t) soha. u.i. Sajnos a mi éghajlatunk nem száraz. Nyáron se az, hiába van meleg.

   Lajos BankaLajos Banka2 hónapja
  • @Andrea Kovacs :) természetesen ez a helyes válasz, csak valamiért senki nem írja le. Ha nincs egészségügyi infrastruktúra, tesztek, orvosi ellátás, akkor nem is lesz járvány, mert nincs mivel kimutatni. Csak onnan tudják, hogy mégis van, hogy hullanak az emberek.

   Csaba TizedesCsaba Tizedes2 hónapja
  • Karantén Channel Szerintem ott azért nem tombol, mert nem képesek azonosítani, tekintettel arra h 2000 emberre van 1 orvos.

   Andrea KovacsAndrea Kovacs2 hónapja
 • Bomba jó lett!

  Krisztián GodóKrisztián Godó2 hónapja
 • <a href="#" class="seekto" data-time="170">2:50</a> kamatokat a valsag idejen CSOKKENT a jegybank, hogy elenkitse a gazdasagot: beruhaasra es fogyasztasra sarkalljon. Kamatot emelni azert hogy a "Penzt ide hozzak" azt a legritkabb esetben alkalmazza a jegybank. Kamatot emelni a gazdasag hutese erdekeben szoktak, azaz hogy a tulzott beruhazast/fogyasztast/hitel kitettseget visszafogjak. A kerbankok kamatot emelni akkor szoktak ha az altalanos kamatkornyezet (azaz pl a jegybanki alapkamat) emelkedik, vagy ha a sok rossz ados miatti celtrtalekolas koltsege szuksegesse teszi. Udv.

  Tibor KissTibor Kiss2 hónapja
  • pontosan

   Ferenc Ádám KisFerenc Ádám Kis2 hónapja
  • Köszi a pontosítást! Én az állampapír kamataira gondoltam, de a te megfogalmazásod sokkal pontosabb és helytállóbb! Még egyszer köszönöm!

   CsédéCsédé2 hónapja