50 Retró Videójáték a 90-es Évekből | GYEREKKOR.EXE

Nosztalgikus szerelmeslevél egy letűnt kornak, melyet úgy hívnak: gyerekkor.
A videó készítése közben rengeteg dolog összeért, mely régre nyúlik vissza, így természetesen a végeredmény túlmutat a kezdeti elgondoláson.
A testvérvideót az OW-n itt találjátok:
huproject.info/it/video/dpVwvai1nqp7YpE
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
A videó szinte minden játékot tartalmaz, amivel a 90-es években játszottam többet-kevesebbet, ám csak a top 20 szekció az, ami ténylegesen rang sorrendbe lett állítva.
A Gépszínház ezúttal olyan csatornát nyitott, melyen keresztül visszapörgethetjük az éveket és egy órán keresztül ismét a 90-es években érezhetjük magunkat, végigpörgetve azokat a játékokat, amikkel akkoriban játszottunk, valamint kontrasztba állítva egy akkori gyerekkort a maival. Személyes videó, remélhetőleg nem csak számomra, de mindenkiben fog olyan emlékeket felszínre hozni, melyek ott porosodtak az elméitek mélyén és talán csak egy-két képkocka kellett ahhoz, hogy ismét előmerészkedjenek.
A projekt rendkívüli utazás volt számomra, az elmúlt 12 évnyi videózás során talán az egyik legemlékezetesebb, legkellemesebb, s persze a nosztalgiából fakadóan meglehetősen melankolikus élmény. Igyekeztem megfogni annak a kornak a jellegzetességeit és megalkotni az emlékbitekből egy olyan végeredményt, melyet remélhetőleg a jövőben még sokan újra fognak újra meglátogatni, ha szeretnék felidézni a 90-es éveket.
PATREON TÁMOGATÁS ► www.patreon.com/RetroShock
RETROSHOP ► www.retroshock.hu/
FACEBOOK ► retroshockchannel
TWITTER ► RetroShock19
RetroShock: Régi Filmek Humoros Bemutatása & Tematikus Filmajánlók
Retroshock Útmutató Stopposoknak:
(az összes bemutatott film listája)
► www.imdb.com/list/ls066526596/
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
A sorozat kezdetektől ragaszkodik a nyomdafestéket TŰRŐ nyelvezethez, nem kíván trágár eszközökkel szórakoztatni, célja, hogy némi humort csepegtessen az emberek szürke hétköznapjaiba és bemutasson egy olyan filmes vonalat, amely már nagyon régóta sötét homályba burkolózott. Emellett néha komolyabb vizekre evezve keresünk válaszokat a fel nem tett kérdésekre.
#retroshock #antifaces #toplista

Letöltés

Megtekintés
91,649

Megjegyzés

 • Amúgy a Heart of Darknesst hogy lehetne kijátszani végre mert 20 éve nem jutok hozzá sehol :D GoG-on sincs még fönt.

  Tibor MagyarTibor MagyarÓrája
 • Ez egy tök jó lista volt, felével nem is találkoztam (és nem is tartom olyna nagy húhának, viszont!). Ez a TE listád és tényleg azt pakolhattál bele amivel TE játszottál. és tök jók voltak ezek a személyes storyk. Olyan sokan elrontják amikor ilyen hangzatos címeket adnak a listáiknak, hogy a legmeghatározóbbak, meg amit ki ne hagyjál életedből, de te sokkal jobban és emberibben oldottad meg! Ezért is van különbség aközött amivel akkoriban tényleg volt is lehetősége játszani az embernek, meg amit csak utólag pótolt. Na látod a Kyrandia az tényleg egy rohadt nehéz játék, és nem csak azért mert angol, hanem mert a Westwood teljesne felrúgta az addig lefektetett szabályokat és amennyit könnyített rajta, annyit nehezített is. Nekem a kettes a személyes kedvcencem, ezt pontosan tavaly játszottam végig és tényleg jó ez még ma is (meg végre értettem egy csomó utalást a kettesben) A hármast se ártana végigjátszani már csak becsületből se. Nagyon jó ez az új, színesebb irány, ami fele a csatorna megy. Minden elismerésem!

  Tibor MagyarTibor Magyar2 órája
 • Horde:The Northern Wind best

  Cool ThingsCool Things4 órája
 • A végén a Rose Tattoo-ért hatalmas pirospont, kiváló lezárás :) A többit már elmondták a többiek

  Közönséges Kerti ZsinnyegtetőKözönséges Kerti Zsinnyegtető4 órája
 • Ó, a Dune 2000... Felejthetetlen.

  Káplán TiborKáplán Tibor6 órája
 • jesssssssssssssssszus......nekem am sokminden kimaradt, a Jazz Jackrabbit 2 volt a első. máig fejből tudom a cheateket, amiket nulla angoltudással tanultam meg anno :D fura amúgy, hogy a magyarok mennyire nem játszanak Sonic játékokkal. én emlékszem, hogy anno néztem az 576-ban(nem reklám) a különböző platformokra kiadott Sonicokat (persze egyik konzol se volt meg) tehát valamilyen szinten volt Sonic...de máig nagyon kevés magyart ismerek, aki játszott legalább 3 játékával.

  Remington from Cat cityRemington from Cat city7 órája
 • Aaaah red alert 2 orokke :)

  AttilaAttila7 órája
 • Azért a Prince of Persia nem volt annyira nagyon nehéz, bár lehet te kisebb korodban találkoztál vele, mint én. Ha volt valakiben kíváncsiság és kitartás, mint bennem, akkor megoldható volt. Én többször is végigvittem.

  XezsXezs7 órája
 • A Tomb Raider az a játék, aminek a címét 100-ból 99 magyar rosszul mondja :)

  XezsXezs8 órája
 • 90 % nosztalgia és 10 % (a vége) varázslat a vége monológot külön is fel lehetne rakni, egy megosztással sokakhoz eljuthatna a lényeg és ha csak egy kissrác gyerekkorát megváltoztatja már megérte

  Attila VAttila V11 órája
 • . Sonic the Hedgehog 2 Mire kijátszottam felmelegedett a Sega Megadrive 2-öm !! Igazi szívatás volt , hogy nem volt mentés !! :D :D

  Norbert AdamNorbert Adam11 órája
 • Nagyon jó kis video Gratula érte :) még egy kis emléket hozzá füznék ,mikor egy havertol 30db kislemezen elhozni egy játékot és kb a 15.-nél nem olvasható,na az volt ám a méreg ::D egy személyes kedvencem a Warcraft na azt rongyosra csapattam :)

  DeansbeatDeansbeat11 órája
 • Nagyon jól összeraktad ezt a videót és a végén az a rendszerkritika fenomenális! Nekem két játék hiányzik róla de nagyon: nem tudom a nevüket, az egyiket a sega csinálta, hasonló mint a street fighter, csak sokkal élethűbb grafika volt és a harcok után nem indult újra maxról az életed. Az első ellenfél egy feketegagyás pankrátor volt, a második egy fehérruhás néger bokszoló, a közönség bedobált néha kést, vagy baseball ütőt, amit vagy te vagy az ellenfél felvehetett. A másik játék meg a vendetta vagy vmi hasonló nevű...ezeket leszámítva még a fifa-t tettem volna be, hiszen az 1995-ös megjelenésével egy korszak indult el...

  Yossuan Von GrünigenYossuan Von Grünigen14 órája
 • A video vegi monolog annyira most eleg nagy dobbenetet keltett bennem. Nem nagyon foglalkozom a vilag problemaival, es oszinte leszek kb 3 videot lattam toled ezzel egyutt, de ez most nagyot utott. En ugyan nem a 90es evek, hanem a 2000es evek szulottje vagyok, meg pont a legelejen szulettem ezert olyan jatekokon nottem fel, amik mar most legendakka valtak szerintem (peldaul need for speed most wanted, battlefield 2, cod 2 es 4, es meg sorolhatnam. Nem mondom, a 2000es evek vege fele mar elkezdett hanyatlani a jatekvilag, es a fo elore mozgato ero a biznisz volt, ezeken a jatekokon felnoni egy elmeny volt. Es akkor belegondol az ember hogy manapsag mit jatszanak a sracok, es nem is erti, hogy vannak meg fiatal gamerek. Szamomra az okozta a jatszas legnagyobb oromet, amikor meg kellett kuzdenem a tovabbjutasert. De ma mar ez nem igazan nevezheto kuzdesnek, mert mar eleve ugy csinaljak a jatekokat hohy ne lehessen elakadni. Ha megis sikerulney az ember youtube-on felkeresi, es meg is van. Mar nincs az hogy lersgadsz egy jatekban valahol orakra, sot neha napokra. Vannak meg jo jatekok, es lehet csak en fogom fel a dolgokat rosszul, de ma mar a mainstream jatekvilag nem tud megfogni, egy ket kivetellel.

  B.I.G BoyB.I.G Boy15 órája
 • Hálás vagyok, hogy visszarepítettél a gyerekkoromba. Hatalmas vigyorral az arcomon követtem végig az egész videót. Az utolsó 6-7 perc viszont zseniális, végig ráz a hideg mikor beszélsz és áll a szőr a hátamon. Imádom ahogy fogalmazol. Minden elismerésem.

  _ Chymera __ Chymera _15 órája
 • azért furcsa,hogy sok nagy játék kimaradt.Diablo,Warcraft,Ultima,Heroes of might and magic,Day of the tentacle,Battle Isle 2.csak amik hirtelen eszembe jutnak.

  Csefan LorantCsefan Lorant23 órája
 • Nagyon klassz ez a videó ...és hát Star Wars Episode 1 Racer!

  TonyooTonyooNapja
 • Én meg annak örülök hogy vannak olyan emberek akik ezeket elmondják éz el tudom képzelni amit ti csináltok én nem ezen nőttem fel hanem a cod 1-2 a james bond játékokon a lego locon a battlefrontokon és a forma 1-en a 2003-2004-esen és mégsem szippantott be a játék világ hanem kint vagyok pecázok építek tervezem a dolgaimat nem a gép előtt ülök naphosszat de ez is tisztelet a kivételnek

  Zsombor HercegZsombor HercegNapja
 • El nem tudod képzelni hány éven át kerestem a lista elsőt... Ezer hála!

  CoofyCoofyNapja
 • Szia! Én '82-ben születtem, és a végemonológ minden másodpercét, minden szavát magamének éreztem. Belőlem is szóltál, jó volt hallgatni. Köszönöm!

  Zoltán SiposZoltán SiposNapja
 • <a href="#" class="seekto" data-time="2024">33:44</a> Elkészült belőle a remasterelt verzió: twitter.com/PlayStation/status/1250798080175243264

  Gábor ZalaiGábor ZalaiNapja
 • Terep 2. Need For Speed 3.

  Tibor ReszegiTibor ReszegiNapja
 • Ez az első videó, amit látok tőled Nem is értem hogy kerülte el a figyelmem eddig ez a csatorna. Nagyon jók a kommentárok, köszi a nosztalgiát! Csak így tovább!

  Zoltan TakacsZoltan TakacsNapja
 • Bár sosem voltam nagy játékos és a videót pusztán kíváncsiságból néztem végig, hogy milyen volt az a bizonyos kilencvenes évek, melynek a legvégén születtem, a végén a hideg kirázott. Mert akármilyen furcsa, én magamra ismertem benne és ez indíttatott arra, hogy a következő sorokat leírjam. 1999-ben születtem, és büszkén állíthatom, hogy a gyerekkorom, ami a 2000-es évekbe datálható, hasonlított az előző évtizedben élő gyerekekére, akik ekkorra már fiatal felnőttek voltak. Én a gyerekkoromat a nagyszüleim falujához kötöm, ahová nagyon sokat jártunk, mikor gyerek voltam és ilyenkor mindig a szomszéd fiúkkal mentünk valamerre. Nagyszüleim kutyájával együtt barangoltunk a szlovák határ mentén (gyalog vagy biciklivel, te jó ég, mennyit tekertünk), fürödtünk a folyóban és dobáltuk egymást sárral a legnagyobb nyári melegben, kavicsokból építettünk gátat, a réten másztuk meg az egymásra hordott szalmabálákat (ami után mindig szedegethettük ki a szálkákat a kezünkből), bunkert építettünk a domboldalon lévő, nálunk jóval magasabb bokrokból álló susnyásba botokkal, ami a végén egy igazi labirintus lett, szánkóztunk a hegyoldalba (merthogy akkor még volt hó télen), fociztunk az utcán vagy bárhol, ahol volt egy nagyobb sík terület és együtt néztük a filmeket a DVD-kről, amiket külön ezért vittem magammal. A videó végén elhangzottak azt váltották ki belőlem, hogy újraéljem ezeket a pillanatokat, hogy elmerengjek, nekem milyen gyerekkorom volt és sajnáljam a mostani generációt, akik nem az ilyen élmények köré gyűlnek, hanem azok köré, amiket a virtuális világban élnek meg. Persze mindenhol vannak kivételek, de számomra szomorú látni, hogy az, aki hasonló élményekre vágyik manapság, már egyedül találja magát, mert mindenki bent ül a szobájában és jó esetben is csak a fülesén keresztül van összeköttetésben a többiekkel. Ilyenkor hálás vagyok, hogy én még lehettem gyerek, hogy lehettem koszos, sáros, hogy rohangálhattam az esőben és veszekedhettem anyámmal, hogy hadd ne kelljen még hazamenni, hiába volt már olyan sötét, hogy az orromig se láttam. De ilyenkor sajnálom azokat, akik ugyanezt akarják átélni, de nem tudják, mert már nincs kivel.

  Anna CsuzdaAnna CsuzdaNapja
 • A lezáró szöveg igy 27 évesen is könnyeket csalt a szemembe mert mind egy szóig ram is igaz ooo te csodás gyerekkor :D

  Atoszka HUNAtoszka HUNNapja
 • annó sose volt pc-énk csak haveroknak. De volt akkora szerencsénk hogy ( igaz már a kövi generáció hajnalán )aztán lett egy vadi új super nintendónk. Nagyjából az összes lényeges cím megfordult nálunk és semmi más gépért nem cseréltem volna le meg utólag se. nyilván a nosztalgia faktor de biztos hogy nem elfogultság: az a korszak volt a gaming igazi aranykora.

  Zs85 HZs85 HNapja
 • Bevallom, kis szkepticizmussal kattintottam erre a videora, nem azert, mert felek az oregkortol es amugy is el fog rabolni egy orat az eletembol, hanem mert felek az oregkortol es egy orat el fog rabolni az eletembol. De kozben megfiatalodtam ujra es rajottem, hogy nem rablas volt ez, hanem ajandek, hosszu evek kockulasa, szep emlekekkel (elso klaviaturatores, rage quit-ek). De ellensulyozzak a jol megirt kommentek, so kosz! Big tambz ap!

  Akos MereyAkos MereyNapja
 • @RetroShock! Mondjuk azt nehezen hiszem, hogy nem sikerült találkozni sem a FIFA98-cal, sem a Heroes 2. vagy 3. részével...

  Zoltán BertaZoltán BertaNapja
  • @Zoltán Berta Nekem is tetszett, lovagoltam pár kört a turnjeimben, de tényleg teljes homály. Említésnek rátehettem volna, de már így is hosszú lett a lista. Egyébként sosem voltam jó heroesban :D

   RetroShock!RetroShock!Napja
  • @RetroShock! Most tényleg megleptél. Meg voltam győződve, hogy csak feledékenységből maradt ki mindkettő :) Amúgy eleinte én sem értettem a Heroest, de nekem így is tetszett :D

   Zoltán BertaZoltán BertaNapja
  • Akár hiszed Zoli, akár nem, utáltam a focis játékokat, ezért soha nem Fifáztam. Egyikkel sem. Engem nem mozgat ez a sportjáték téma, mai napig :D A Heroesal pedig később játszottam, mivel valamelyik korai résszel bár találkoztam akkoriban, egy szót sem értve belőle nem tudtam vele játszani.

   RetroShock!RetroShock!Napja
 • Egész végig azt néztem, hogy na vajon hol lesz a Descent... Imádtam. Mondjuk anno nekem a Blake Stone többet adott, nagyon sokat játszottam vele, és ha már FPS akkor ott figyel a listámon a Rise of the triads is. Köszönöm ezt az összeállítást. Sajnos a mai gyerekek már soha nem élhetik át, amit anno mi. Mint a zene esetében, amit a rec gombon tartott kézzel kellett várni a rádiót hallgatva, a játékok sem hullottak az ölünkbe. Semmilyen téren... Nem voltak olyan boltok, mint most. Volt 5 féle bringa, azt heló. Ma meg. Minden egy kisujjmozdításra a rendelkezésedre áll, és így minden el is vesztette az értékét. Ezért is nőttek azok az élmények a szívünkhöz, ezért szívfacsaró őket visszanézni. A listából még hiányoltam a szuper humorral felvértezett, UFO c játékot, amiben valami kacsacsőrű emlőssel kellett megoldani a szitukat. Nah szóval köszi! Jó volt megnézni.

  Sonicjr1980Sonicjr1980Napja
 • Ez a Pharaoh nagyon hasonlít a Stronghold Crusader-re.

  Béla EgriBéla Egri2 napja
 • 1 floppy: dune2, LHX, Prince, goblins2, Ufo(x-com), Indianapolis, Lotus,

  István BaloghIstván Balogh2 napja
 • Amire emlékszem kb... ezt.. ezt majd inkább máshogy...

  NY000oooNY000ooo2 napja
 • snowpiercer season 1 confirmed

  Fekete MambaFekete Mamba2 napja
 • 26. Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, hogy az Elastomania magyar volt. Egy magyar srác, Rózsa Balázs fejlesztette.

  József Gábor GálJózsef Gábor Gál2 napja
 • Azt mondják csak az idő múlása szépíti meg a dolgokat, de igazából nem sok a különbség az akkor és a most között. Nekem mégis a 90-es évek varázslatos kornak tűnik az emlékeimben. Én anno Comodore plus 4-esen ismerkedtem meg a virtuális világgal amit nővéremnek hoztak Bécsből a 90-es évek elején. Bár élveztem, nem szögezett a képernyő elé, viszont olyan 96 táján egy jómódú osztálytársamnak Pentium 100-asa volt. Na ő olyan dolgokat mutatott, ami fekete lyukként szippantott be, s elég gyakran látogattam a szobáját 98 év végéig. mikor karácsonykor egy komplett P166-os gurult a szobámba. A videóban lévő mennyiségnek kb a fele jutott csak el hozzám, de összehozott minket tizenéveseket, és máig tartó barátságok alakultak ki, még ha mi is messzire kerültünk egymástól. A közös élmények összekötnek. S még ma is elfog a gyermeki öröm, legalábbis az akkori érzés, mikor visszatérek a virtuális 90-es térbe, nem érdekelve hogy akkor hírből se ismerték a 4 és egyébb k-kat. Szval én is megköszönni akartam ezt a visszatekintést!

  zeratulhunzeratulhun2 napja
 • Kenny ezek szerint 1984-es vagy? :D

  József Gábor GálJózsef Gábor Gál2 napja
 • Golden ÁXE bizony!

  BanyusBanyus2 napja
 • BTW! Már régóta meg kellett volna tennem... de eljött az idő. Tettemnek köze van a Patreon weboldalhoz...

  Tamás StixTamás Stix2 napja
 • Hadd értékeljem a videót: Grafika - 10/10 Zene / hangeffektek - 10/10 Játékmenet - 10/10 Hangulat - 10/10 Falak - 1/10

  Tamás StixTamás Stix2 napja
 • Az amigás GODS az az a játék ami bamulatos garfikájú minden fasza csak becsalt egy sikátorba teged és véresre vert utana ott hagyott Fantasy sifi logikai játék logikai ertitek miert csal be egy sikátorba? Asztan az aeszmeletlen sok fusztráció a zongorazas a kicsi inventory val és mikor vége a játéknak feldobja hogy mi lenne ha újra kijátszanád és legg közelebb jobban meg szivat meg eszt is meg igéri szó szerint

  BataMBataM2 napja
 • Azt latom, hogy nem hatottak meg nagyon az FPS-ek, de a Duke Nukem mellett elmenni? ;)

  kowdermeisterkowdermeister2 napja
 • Furamód nekem a Worms Ultimate Mayhem volt a kedvencem a szériából, pont azért, mert 3D-s. Sokkal több lehetőséget adott, mint a 2D-s változatok és sokkal mókásabb volt megverni benne az oroszokat, akik a tört verzió multijának 90%-át alkották (pont, mint a FlatOut 2-ben).

  ZsoliZsoli2 napja
 • Amikor megláttam a Heart of Darknesst a listán, majdnem megkönnyeztem.

  ZsoliZsoli2 napja
 • Anno végigvittem a Star Wars Shadows Of The Empire-t. Spoiler! - Ledöbbentem mikor a végén az állmás felrobbant velem együtt. Csak 1 éve néztem utána a történetnek és tudtam meg, h túlélte a karakter, csak kiszállt a buliból, és jobbnak látta, ha halottnak hiszik. Nekem a Tiberum Wars 2 majd később a 3 volt a nagy betűs stratégiai játék. Biztos voltam benne, h a Nod testvériséggel, bölcs vezérünkkel Kane-nel az élén új aranykorba vezetjük az emberiséget.

  Csaba VirághCsaba Virágh2 napja
 • 1998'as jatek

  Kira DeathKira Death2 napja
 • Ide meg tennek 1 jot. Talan ismered a Zulu Assault-ot huproject.info/it/video/ZK6K4JiaiZesZn0

  Kira DeathKira Death2 napja
 • 91 es születésűként ugyan ezeket érzem . Big like fiamat is erre az ösvényre akarom majd nevelni , hogy legyen gyerek .

  Megmondó KapitányMegmondó Kapitány2 napja
 • Lesz discord szervered?

  Szabolcs KissSzabolcs Kiss2 napja
 • csodálkozom, szereted a star warst, szereted a repülős űr csatákat, de a 1998 as Rogue Squardon nem fért fel ?:)

  Norbert PribuszNorbert Pribusz2 napja
 • <a href="#" class="seekto" data-time="830">13:50</a> Már értem, honnan jött a Worms

  György LitvaiGyörgy Litvai2 napja
 • Szerencsére nekem ezekből a címekből sok megvolt, talán 3-5 olyan volt amivel nem játszottam. Jó látni, hogy sok játék volt közös.

  Mester SziklaMester Szikla3 napja
 • Jó kis nosztalgia volt,a Hearth of Darkness nagy kedvencem volt. Pár játékot úgymond hiányoltam még,persze nem lehetne mindent felsorolni egy videóban. Pl a Contra,Fighting Force,régi Alien jatekok, meg volt egy gyurmás ahol a főszereplő meg az ellenfelek is gyurmábol voltak,hasonló mint az Earthworm Jim azt is szarásig toltam.

  Losonczki PetyaLosonczki Petya3 napja
 • Az én listám, amik mélyebb nyomot hagytak (némelyiket csak vendégségben tudtam játszani, mert nem vitte a 386): Porn tetris (egy pornó gif jelent meg a jobboldalt soronként) Duke Nukem 3D The Incredible Machines UGH! Wacky Wheels 3D 3D Battle Chess Lotus Alley Cat F29 Retaliator Quake Abe (Playstation) Mortal Kombat 1-4 Re-Volt Supaplex Prehistoric 1-2 Golden Axe Wolf Einstein 3D Warcraft I-II. Starcraft Red Alert Ski Prince of Persia Doom Carmageddon GTA (felülnézetes) Mario Worms 3D (szerntem kva jó volt) Age of Empire Blood ...és ami most nem jut eszembe ezért kimaradt.

  HunGerMoviesHunGerMovies3 napja
 • Nagyon jó videó , az utolsó bő 6perc viszont valami hatalmas!!! 😍

  Zoltán BánoczkiZoltán Bánoczki3 napja
 • Need for Speed 3 Worms Armageddon X-COM /UFO/ Return Fire Piranha Heroes 3 Age of Empires Sorrend nincs imádtam mindet

  Ferenci OszkárFerenci Oszkár3 napja
 • ha nem teszed bele a dűnét, leiratkoztam vóna. dx ball nagyon nagy. price of perzsia meg alap. death rally megvan? felülnézet, 4es multiplayer.

  Zsolt MoldvánZsolt Moldván3 napja
 • Kicsit megijedtem amikor a videó elején meghallottam az otherworld-ös hangot, nagyon gondolkoztam, hogy akkor be is zárom a videót, mert nem vagyok kíváncsi zolira. De nagy örömömre csak addig kellett elviselnem a hangját. Nagyon sok játék van a videóban amit én is játszottam, és nekem is a kedvencek között van, egy élmény volt végignézni, jöhet még ilyen, de lehetőleg továbbra is otherworld nélkül :)

  paczy's gameroompaczy's gameroom3 napja
 • Zsenialis Videó. :) sok régi kedvencemet mutattad be és felidézted a régi "szép" időket, amikor minden más volt. Ezt köszönöm!

  BoshikaBoshika3 napja
 • Oké oké de hol a TEREP2 ???

  MEN'S CONCEPTMEN'S CONCEPT3 napja
 • 34 vagyok, es ez a legjobb video, ami összefoglalja a gyerekkoromat (Bär nem a viläg mäsik vegen, de egy mäsik orszägbol neztem, a barätok pedig otthon...) KÖSZÖNÖM

  baloohunbaloohun3 napja
 • Nagyon hangulatos összeállítás! Nekem az Imperium Galactica hiányzott a listáról. Elvben még a kettő is befért volna (1999 decemberi megjelenéssel) és szerintem nagyon jó magyar fejlesztésű játék volt. SimCity ugyan 89-es, de a Civlization 1 is óriási sláger volt ('91). Gyerekként szénné játszottuk. Terep 1-2 szintén sláger volt hazai játékként. Később ebből lett az Insane nagysikerű autós játék. Persze, minden ilyen lista abszolút szubjektív, és mivel nagy tisztelettel tekintek Kenny Mesterre így főt hajtok a videó előtt. Várom a következőt!

  Mihály DarukaMihály Daruka3 napja
  • Nekem nem hiányzott. Amikor az IG ment én rá se néztem mert azóta sem szeretem az űrstratégiákat. A Terep2.exe viszont számtech órák elmaradhatatlan programja volt :)

   Krisztian5HUNKrisztian5HUN3 napja
 • Jó ezt látni, köszi! Pár évvel lehetek csak idősebb nálad...... és a videó nagyon átjön! Az én karrierem (fejlett konzolokat nem említve): pong (hardware) - Atari 2600 - ZX81 - PRIMÓ(!) - C64 - PC ...... Szóval ez pár év biztos sokat nyomott a latban, mire elértem a C64-ig már egész jól ment az angol.... Első dolgom volt a szótár programok beszerzése (ahol lehetett). ;) Szubjektíven hozzátenném, hogy engem zavar a "retro" kiejtésed...... ezt én kihagytam volna (azon túl, hogy említést teszek róla), amúgy príma minden! Ez nem kritika, kérlek ne vedd annak. Csak egy vélemény. És köszönet mégegyszer, a legjobbakat! *A Heart of Darknessért pirospont! :D és ha Descent 2 akkor nézz rá az Overload -ra!

  axypolyasaxypolyas3 napja
  • @RetroShock! Értem én, ugyan abban a korban élünk / éltünk ha jól gondolom..... :) Azért is igyekeztem úgy fogalmazni. Mindenesetre nagyszerű, hogy felleltelek téged és a csatornádat! Legalábbis nekem az XD... Szereztél még egy lelkes rajongót, szép munka! :D

   axypolyasaxypolyas3 napja
  • Akár kritika is lehetne, azzal sincs semmi baj :) Azt kell érteni, nekem annyira erősen megmaradt néhány játék helytelen kiejtése, hogy egyes retró címeket automatikusan mai napig így mondok, aztán javítom magam, mert szimplán így égett belém. Amikor a videóban néhány címet helyesen vettem fel, volt ahol szabályosan zavart a helyes kiejtése, mert nem tűnt "valósnak". Ismerős rám is írt, mennyire invalid volt a videóban a Descent helyes kiejtése, hiszen mi mindig a DESZ-KENT-el játszottunk :D Így, neked, aki már akkor is jobb angolos volt, nyilván zavaró lehetett, számomra védjegye ennek a gyermekkornak. :) További szép napot! Az overload megvan azóta, remek game, de kissé optimalizálatlan.

   RetroShock!RetroShock!3 napja
 • Nagyon kellemes időutazás volt a videó, habár én még mindig nagyon aktívan élem ezeket az emlékeket. Egy kis anekdota jutott eszembe még általános iskolából. Miután az egyik haveromnak vissza akartam vágni a megszégyenítés miatt ("Hahaha, azt hitted az Unreal Tournament egy autós játék mert turnament, hahaha!"), a lehetőség adta magát, mikor hozzájutottunk a Blood-hoz (amitől mai napig elemi félelmem van). Én állítottam, hogy a játék neve simán csak "Blod", míg haverom kiokoskodta, hogy a dupla-O miatt az már "Blúd". Ez a vita odáig eszkalálódott, hogy az egyik angol órán én bekérdeztem a tanárt, hogy tegyen igazságot. Miután kiderült, hogy a Blood az valójában "Blád", a barátságba ismét örök béke köszöntött be. A Prince of Persia először nekem még Hercules monitoros IBM 286-os gépen volt meg. A Hercules monitornak az volt a jó tulajdonsága, hogy konkrétan 2 szín létezett benne: sárga és fekete. Amikor évekkel később rájöttem, hogy a Prince Of Persia több, mint eme 2 színt tudta megjeleníteni, rájöttem, hogy évekig hazugságban éltem. A Heroes 2-t vagy 3-at hiányoltam a videóból, szerintem azok még megkerülhetetlenek voltak, akárcsak a "piaci", sárga kazettás kalóz-NES avagy -Atari konzolok, és mindegyikkel egészségtelen mennyiségű időt töltöttünk el kis szarosként. Teljesen más időszak volt, amit semmiért nem cserélnék le utólag, és hatalmas mázlisták vagyunk, hogy ebben a korban nőhettünk fel (ok, boomer?). Még egyszer köszönöm az élményt! :)

  rockerlaleerockerlalee3 napja
 • Kinek van meg annak a retó targoncás játéknak a címe, ami legkésőbb 2005-6-7 körül lehetett? Egyszerű grafikája volt, és csak dobozokat kellett benne pakolni a-ból b-be. Igen, retro.

  Klaudia 1997Klaudia 19973 napja
  • Hát 2005 az nálam még nem számít retrónak és nem is nagyon van meg az a játék :)

   Krisztian5HUNKrisztian5HUN3 napja
 • A Moorhun-ról csak neem jutott eszembe egyből a Chicken Shoot? :D

  Klaudia 1997Klaudia 19973 napja
 • Oh azok a régi meghatározó élmények! Nekem azért volt még pár másik ami simán mehet a saját toplistámra: Civilization 1: valami demo, vagy nem tökéletes verzió volt meg nekem, mert menteni nem lehetett. Ha leállítottam vége a világnak. Igazi hardcore élmény volt. ::) Alien Rampage: a floppy időkben ez igazi izmos darab volt remek grafikával. Nem túl bonyolult, csak mész és halomraölöd a változatos ellent a változatos helyszíneken. Nagy kedvenc Imperium Galactica: valamivel később szerezhettem meg egy újság mnellékleteként. Nagyon pöpec darab ez is a stratégia fronton Septerra core: szintén újság mellékletből. Jó történet, érdekes világ. Mondjuk idővel a harcrendszer picit idegesítő volt a statikus hosszú cast effectekkel. Revenge on School (Suli) + folytatásai (Revenge on Police, Revenge on Army): magyar darab, kiválló "Történet", beteg humor, 0 pollkorerktség. Igazi kincs. :) Arcade játékok: nagy kultúrája volt a játéktermeknek. Elég sok örök klasszikus volt itt: Mortal Kombat, Final Fight (bár ez még 1989), Street fighter (2?), King of Dragons, Cadillacs and Dinosaurs, Asterix

  MikromanusMikromanus3 napja
 • Köszi a listát, megmelengeti a szívem, a régi emlékek. :) Az ember ezekhez a progikhoz vissza-vissza nyúl, ám a korabeliekhez aligha... érdekes.

  András KálmánAndrás Kálmán3 napja
 • A két Falloutot nagyon adom, rajtuk tanultam meg az alap angolt (na jó csak nagyjából) :D A Dynablaster tényleg nagy családi kedvenc volt. Blackthorne-t nagyon bírtam. Oddworld Abe's Oddysse/Exodus és a KKnD 1-2 (noha nem sikertörténet) volt még számomra nagyon meghatározó. Ja, és Dark Legions (1994)? Vkinek? ;D

  zolten69zolten693 napja
 • Volt jó pár game a videóban amit én is nagyon szerettem. Igaz a Mario meg ezek számomra mindig is értelmetlen bugyuta játékok voltak függetlenül a kor adottságaitól, nem vagyok öreg da a magam 33 évével a 90-es években nőttem fel ugye így a felsorolt címekből rengeteghez volt szerencsém. Érdekes hogy nem említetted a HEROES szériát a 3al bezárólag.

  Kruncy KruncyKruncy Kruncy3 napja
 • Na a Heart of Darkness volt az a játék amire egyáltalán nem emlékeztem hogy létezik, de ahogy megláttam minden emlék feljött bennem.

  cubecube3 napja
 • tokjo! Ez a retro tv doboz meg a torzitott hang kicsit sok lett ..

  Ku5iKu5i3 napja
 • A 23. Percnél az Astro Fire játékhoz hasonló űrhajós játékot keresek évek óta, hátha ott végre valaki tud segíteni. Lényegében ilyen kis felül nézetes űrhajóval kellett berepülni különböző űr bázisokra, és rengeteg csapda között eljutni egy atomfegyverig, majd azt biztonsággal kivinni onnan. A kis hajó forgott folyamatosan a tengelye körül, és voltak benne ehhez hasonló aszteroidás pályák is, a nagyobb aszteroidák kissebb darabra hullottak, és ha egyik oldalon elhagyta a képernyőt a másikon visszajött szóval elég nehéz volt a játék. A neve is rémlik Tera vagy Terra már nem tudom pontosan, de sajnos én ezen a néven nem találtam meg, ha valaki esetleg felismeri és tudja honnan lehetne megszerezni az el árulhatná 😅😅😅

  Új VilágrendetÚj Világrendet3 napja
 • Hahaha! Bár idejekorán beszippantott a technika (Spectrumom volt, csak a cimborának volt C64-e), de azért Alag (fenét, az Dunakeszi-Alsó!), majd az újpesti Izzó-lakótelep, Káposztásmegyer és a Farkas-erdő minden buckája, fűcsomója és hagyományosan emberevő ízeltlábúja mély nyomot hagyott rajtam. Emlékszem, mikor felszóltam a kaputelefonon anyuéknak, hogy ne ijedjenek meg a látványomtól, egészen jól vagyok, csak alaposan felnyaltam fél arccal az Óceánárok-Külső Szilágyi sarkán lévő tér kövezetét. Amúgy meg: Bumpy - Anyád! Sohatöbbé! Sosem! Gods - Most is itt van valahol. Készült egy felújított változat is, bár csak a grafikán toltak, és az sem jött mindenhol jól. Kyrandia örök! ... és még lehetne sorolni. GOG-on az első játék, amit megvettem, a Tyrian 2000 volt. :D

  Árpád FazekasÁrpád Fazekas3 napja
 • Köszönöm Keny... Különösen az utolsó perceket. Elképesztő időutazás....

  Tímea TóthpálTímea Tóthpál3 napja
 • <a href="#" class="seekto" data-time="23">0:23</a> nál mi a zene címe?

  Fanni BinderFanni Binder4 napja
 • az utolsó játékról először azt hittem, hogy a Terminal Velocity :D

  peterparker_hupeterparker_hu4 napja
 • A záró monológtól szinte mindig elsírom magam. Ezek a mondatok egy mely depresszióban élőt csak meg melyebbre löknek. Viszont a videod meg szeretem, szóval továbbra is nézlek. És továbbra is sírok :)

  Sem SenkiSem Senki4 napja
 • Hú, de jó volt ez a videó! Csak ennyit akartam mondani. Köszi!

  ViktorViktor4 napja
 • Ez egy órás volt??? Basszus! :D Indításkor nem figyeltem, és a végén sem vettem észre, csak a kommentekből szembesültem vele. Ráadásul közben még azon filóztam, hogy jó pár játék megérne külön-külön is egy-egy misét. Nem beszélve azokról a kedvenceimről, amik kimaradtak.

  mMarlie2000mMarlie20004 napja
 • Az én listámban helyett kapott volna a Warcraft 2, és a Duke Nukem 3D is :D De vannak olyanok amikhez hasonló játék már van a listában. Pocket tanks, GTA 1, Settlers 2, Vikings, Felix, Stronghold stb

  kgviktor1kgviktor14 napja
  • Duke Nukem 3D nálam is ott van. Haver gépén láttam először és szinkronosan. Nagyon fura volt hallani magyar hangot egy játékban az volt az első. Ugyanitt láttam még a European Air War-t is ami egy meglepően komoly világháborús repcsi szim volt eszméletlen grafikával

   Krisztian5HUNKrisztian5HUN3 napja